Lyt til artiklen:

Kommunerne konkurrerer om mere vild natur

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Landets kommuner konkurrerer igen i år om at være "Danmarks vildeste kommune"

Miljøstyrelsen vil have vildere natur på dagsordenen hos kommunerne, det fik de sidste år med deres kampagne sammen om et vildere Danmark. Biodiversiteten er i tilbagegang i hele verden, arter uddør hurtigere end nogensinde før, en million dyre- og plantearter er i fare for at uddø.

Det skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er en konkurrence mellem kommunerne under navnet Danmarks vildeste kommune, som blev en stor succes sidste år. Succesen fra sidste år gentages igen i år, nu med alle 98 kommuner som har meldt sig klar til kamp.

Kommunernes vilde projekter spænder vidt. Fra forvandlede lossepladser og grusgrave til kogræsserlaug, vådområder, virksomhedssamarbejder og naturundervisning i børnehaver. Alle de vilde projekter er med til at skabe bedre vilkår for biodiversiteten og mere plads til dyrelivet.

Som en del af konkurrencen har alle kommunerne oprettet en hjemmeside, hvor man kan læse mere om de mange projekter, der er sat i søen, og blive inspireret til at skabe mere vild natur.

Konkurrencen i tv

Et filmhold var med sidste år 2021 konkurrencen, og vil følge også denne sæson 2022 hvor optagelserne vil blive sendt i 2023 som anden sæson af "Gi' os naturen tilbage" på DR. Mere end 500.000 seere fulgte med i første sæson, der blev sendt i efteråret 2020.