Lyt til artiklen:

SLA vinder stort byudviklingsprojekt i Nivå

00:00
Hastighed: ???x
01:56

SLA skal i samarbejde med Niras stå for at designe alle Nivå bymidtes nye byrum, grønne områder og infrastruktur.

Med en stærk vision om at bringe oplevelsen af Nivås natur ind i bymidten og skabe gode muligheder for både byliv, detailhandel og dyreliv, vandt SLA i samarbejde med Niras projektet. Det skriver SLA.

SLA og Niras skal i alt skabe 150.000 m2 levende, klimatilpasset bymiljø i Nivå. Projektet har et samlet budget på 71 millioner kroner, og det er en del af Fredensborg Kommunes 0,5 milliarder investering i visionen for Fremtidens Nivå Bymidte - også inklusiv 'Generationernes Hus'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores vision er at gøre den nedslidte bymidte til et trygt og levende sted med et stærkt socialt fællesskab og et attraktivt butiksmiljø. For at opnå dette vil vi blandt andet skabe en begivenhedsrig, ny bynatur inspireret af lergravedamme, de frodige dale og den dynamiske kystlinje, der omgiver Nivå. Med en ny Nivå-inspireret bynatur kan vi samtidig fremtidssikre bymidten med naturbaseret klimatilpasning og styrke den lokale biodiversitet, siger Mette Skjold, partner og administrerende direktør i SLA.

SLA beskriver, at den nye bynatur vil blive inspireret af lergravedamme, de frodige dale og den dynamiske kystlinje, der omgiver Nivå. En ny murstensbelægning skal skabe referencer til den teglproduktion, der har været essentiel for Nivå by gennem 300 år.

- Når du i fremtiden ankommer til Nivå Bymidte, skal du allerede på banegårdspladsen mødes af et pulserende bymiljø, hvor børn, unge, voksne, seniorer, træer, planter og fugle i fællesskab giver en mærkbar følelse af mangfoldigt liv.

Projektet udvikles for Fredensborg Kommune i samarbejde med KFI Erhvervsdrivende Fond, DSB Ejendomme og Fredensborg Forsyning. Projektet forventes at stå færdigt i 2026.