sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Stå ikke uden en leder til løn eller HR

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Du er ilde stedt, hvis du pludselig står uden en leder til at sørge for, at målene for regnskabs-, HR- eller lønafdelingen bliver nået

Det kan fx være, hvis du efter et møjsommeligt forløb er endt med en leder, der "søger nye udfordringer", eller hvis en leder har været syg gennem længere tid, og der ikke er udsigt til, du får hende tilbage inden for den nærmeste fremtid. Her skal du fylde et tomrum.

Hent midlertidig ledelse

Hvad gør du så, hvis du akut har behov for en leder? Så finder du interim management, med hvilket menes midlertidig ledelse. Vælger du at finde en midlertidig leder hos et bureau, der screener sine kandidater, før de stiller dem til din rådighed, er du sikker på, at deres faglighed er i orden. I øvrigt har bureauer inden for interim management ofte en strømlinet proces, så du rekrutterer den rette.

Interim management til lønkørsel

Kørsel af løn skal der være styr på i din virksomhed. Hvis ikke dine ansatte får deres penge til tiden, og at de får det rette beløb, står du måske ikke med arbejdskraft i morgen. Har du brug for en leder til at sikre, at der er styr på lønnen, så find en leder via en interim-løsning. Og samme person vil også kunne sørge for, at der er styr på alt ift. indberetninger, afstemninger og sygeerklæringsbehandling.

Justér timeantal efter behov

Som regel er det til at finde en vikarierende manager, uanset om du har nok arbejde til fuldtid, eller om du bare har brug for hjælp på deltid. Desuden kan en aftale om interim management sagtens være fleksibel, så at du kan skrue op eller ned for timeantallet, alt efter hvor travl en periode måtte være. Så prøv derfor at finde et bureau og høre om dine muligheder, hvis du skal bruge en leder nu.