sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Bliv klimabevidst i dit havearbejde

00:00
Hastighed: ???x
02:35

Nu hvor der ikke er mange måneder til, at man så småt begynder på havearbejdet, kan man ligeså godt overveje hvordan det gøres på den bedste måde - for klimaet og for dig selv

Det gælder både når du skal til at bestille behandlinger til fliser, tag og murværk, men også når du selv skal ned på alle fire og lave havearbejde. Når du bestiller en behandling hos en virksomhed, kan du med fordel bestille hos et klima fokuseret firma, men der er også ting du kan gøre selv for at skåne dit havemiljø på bedst mulig måde. Derfor kommer der her tre tips til hvordan du bliver klimabevidst når du skal i gang med at gøre din have, indkørsel, terrasse, facade eller tag klar til foråret.

Klimavenlig fliserens

Når dine fliser og tagsten begynder at se kedelige og slidte ud på grund af ting som flisepest, mos, alger eller vind og vejr, er det tid til at bestille en fliserens. Her er det vigtigt at vælge et fliserens firma som går op i klimaet. Det er en god idé at hyre en ekspert, fordi det kan være rigtig bøvlet at gøre det selv, hvis man ikke har de rigtige værktøjer. Det er desuden ikke særlig dyrt og kan hurtigt få dine gamle fliser og tagsten til at se flotte ud igen. Med en klimavenlig fliserens bruges der miljøvenlige produkter, men du kan også bruge en hedvandsrensning der sikrer, at dine fliser ikke tager skade med det kolde vand, fordi det varme vand kan benytte mindre tryk.

Miljøbevidste behandlinger

Der er flere andre behandlinger af dine udendørsarealer, som du med fordel kan bestille hos et klimavenligt firma. Det kan blandt andet være en algerensning af din træterrasse, imprægnering af dine havefliser så de afviser fugt og vand, eller rensning og imprægnering af dit tag eller facade. Derudover findes der hos de fleste firmaer også haveservice, træfældning og hulmursisolering, så du kan få det hele ordnet på en gang. Det er en god idé at få gjort det hele med det samme, da du ofte kan få en bedre pris. En anden fordel ved at bestille rensning og imprægnering af fliser, tagsten og murværk er, at når du fjerner alger og mos fra dit tag, forlænger du holdbarheden. Det skyldes, at hvis der begynder at gro mos og alger på dit tag, kan rødderne trænge ned i tagets samlinger, som i sidste ende kan ødelægge taget. Det er derfor ikke kun af kosmetiske årsager, at du regelmæssigt burde bestille diverse behandlinger til dine udendørsarealer.

Gå i haven

Der er selvfølgelig også ting du selv kan gøre, når ud laver klimavenligt havearbejde. For eksempel at luge ud i ukrudtet i din have og i din indkørsel. Det er især en god idé at gøre på en regnvejrsdag, fordi havearbejde er bedst at gøre mens jorden er våd. Hvis du luger ud lige efter en regnbyge, giver det de bedste resultater, da regnen løsner jorden og ukrudtet.