Lyt til artiklen:

Danmarks største savværk: Træpriserne ser ikke ud til at falde

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Sidste år steg råvarepriserne på træ med over 100 procent.

I Ribe ligger Danmarks største savværk, Dansk Træemballage (DTE). Her holder de godt øje med priserne på træ, da de er mere en fordoblet siden før corona. Det skriver jv.dk.

Inden covid-19 kostede en Europa-palle 65 kroner. Da priserne toppede sidste år, kostede den 160 kroner, men prisen er nu faldet til 130 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er klart, at med de stigninger, vi har set på træ siden starten af corona-epidemien, er det blevet dyrere at lave paller, og vi kan kun sende regningen videre. Så det er ligesom med alt andet: Det hele stiger i pris, siger Torkild Hansen, der er medejer og salgsdirektør, til jv.dk.

Han tror ikke på, at priserne kommer tilbage til samme niveau som før corona.

Lige nu er der gang i den økonomiske vækst efter pandemien, og både USA og Kina køber træ fra de store europæiske leverandører, som primært går til byggesektoren.

Ifølge jv.dk er det ikke mængden af træ til rådighed, der mangler. Men forarbejdningen, lagringen på træ og leveringsproblemer, der presser priserne op.

- Heldigvis har vi et godt forhold til vores leverandører i de skandinaviske lande, så vi har ikke oplevet at blive valgt fra, siger Torkild Hansen til jv.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På koncernbasis fremstiller DTE hvert år mellem otte og ni millioner paller, heraf bliver de 1,7 millioner fremstillet i Ribe.