Lyt til artiklen:

Entreprenør fik lagt stien trods hærværk og tyveri

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Herning-entreprenøren Anton Christensen ApS har netop afleveret sammenlagt 2,5 kilometer nyrenoveret sti omkring Fuglsang Sø ved Herning.

Området er haft brug for et løft, fordi man langs søen døjer med oversvømmede stier og parkeringspladser i våde perioder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udførelsen af projektet er dog ikke forløbet helt gnidningsfrit, men det er ikke selve arbejdet, der har udfordret på projektet.

rich-media-2
Trods udfordringer med tyveri og hærværk kom entreprenøren i mål til tiden. Pressefoto.

Ad flere omgange har nysgerrige og langfingrede personer været tiltrukket gennem de cirka tre måneder, projektet har varet.

Først gik det en weekend ud over stiudlæggermaskinen, der fik stjålet nogle større batterier. Det blev dog ikke den eneste forstyrrelse, der forekom, da der allerede 14 dage efter igen var besøg på pladsen. Her gik det ud over tre maskiner, som fik smadret adskillige ruder af ukendte gerningsmænd.

I mål

Trods udfordringerne er Anton Christensen kommet i mål til tiden. Stierne er renoveret med et lag af marksten, dernæst stabilgrus og afsluttet med et lag af stenmel. Til at holde på lagene er der udlagt Fibertex mellem stabilgrus og marksten. Fibertex-dugen tillader vandet at passere, men holder stenlagene adskilt, så opbygningen at stien fortsat kan dræne vandet væk fra stierne.

rich-media-3
Fuglsang Sø er en kunstig en af slagsen, som blev etableret, da man hentede materialer til motorvejsbyggeri på stedet. Pressefoto.

Yderligere er der udført passager til vandet i områder, hvor stierne har været særligt præget af, at vandet samlede sig på stierne. Der er i disse områder anlagt en dræningsløsning under stierne, der dirigerer vandet væk, så stierne forbliver farbare.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden stierne ved Fuglsang Søen har der ligeledes været udfordringer med vand på områdets p-pladser. Her har man etableret faskiner.