Lyt til artiklen:

Nu kan det nye FSC MIX-mærke tages i brug

00:00
Hastighed: ???x
01:18

Det nye FSC MIX-mærke er nu lanceret med den reviderede tekst "Støtter ansvarligt skovbrug". Der er en overgangsperiode på ca. 2,5 år, så virksomheder har god tid til at tage det i brug og udfase det nuværende MIX-mærke.

FSC-certificerede virksomheder har frem til 1. juli til at udfase det nuværende FSC MIX-mærke med det nye, som nu kan downloades. I den periode kan begge mærker bruges. Den lange overgangsperiode skal sikre, at certificerede virksomheder får rigelig tid til at skifte det nuværende mærke ud og kan gøre det i forbindelse med, at virksomhederne laver andre ændringer i opsætning og layout. Eksisterende lager af mærkede produkter, som man måtte have 1. juli 2024, må fortsat benyttes, skriver FSC Danmark.

FSC MIX-mærket har ændret sig fra 'fra ansvarlige kilder' til 'Støtter ansvarligt skovbrug'. De resterende elementer på mærket er uændrede.

Ændringerne er sket på baggrund af strategien for FSC MIX-produkter og FSC Controlled Wood, som er udviklet med inputs fra flere offentlige høringer, involvering af forskellige interessenter og FSC's internationale bestyrelse. Et af tiltagene i strategien er ændringen af teksten i FSC MIX-mærket.

Det nye mærke kan downloades her.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce