Lyt til artiklen:

Nu kan det nye FSC MIX-mærke tages i brug

00:00
Hastighed: ???x
01:18

Det nye FSC MIX-mærke er nu lanceret med den reviderede tekst "Støtter ansvarligt skovbrug". Der er en overgangsperiode på ca. 2,5 år, så virksomheder har god tid til at tage det i brug og udfase det nuværende MIX-mærke.

FSC-certificerede virksomheder har frem til 1. juli til at udfase det nuværende FSC MIX-mærke med det nye, som nu kan downloades. I den periode kan begge mærker bruges. Den lange overgangsperiode skal sikre, at certificerede virksomheder får rigelig tid til at skifte det nuværende mærke ud og kan gøre det i forbindelse med, at virksomhederne laver andre ændringer i opsætning og layout. Eksisterende lager af mærkede produkter, som man måtte have 1. juli 2024, må fortsat benyttes, skriver FSC Danmark.

FSC MIX-mærket har ændret sig fra 'fra ansvarlige kilder' til 'Støtter ansvarligt skovbrug'. De resterende elementer på mærket er uændrede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ændringerne er sket på baggrund af strategien for FSC MIX-produkter og FSC Controlled Wood, som er udviklet med inputs fra flere offentlige høringer, involvering af forskellige interessenter og FSC's internationale bestyrelse. Et af tiltagene i strategien er ændringen af teksten i FSC MIX-mærket.

Det nye mærke kan downloades her.