Lyt til artiklen:

82 gamle poppeltræer må lade livet

00:00
Hastighed: ???x
01:45

De 40 år gamle poppeltræer i midterrabatten på et stykke af Ringgaden i Aarhus udgør en fare for trafikanterne og skal de fjernes.

De ser store og robuste ud - men virkeligheden er en anden for poppeltræerne på Ringgaden i Aarhus. De 40 år gamle træer, som står på strækningen mellem Silkeborgvej og Langelandsgade, smider store grene og er i fare for at vælte. Derfor skal de nu fældes.

- Træerne har nået en alder og en tilstand, hvor de kan være farlige for trafikanterne på Ringgaden. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi er nødt til at fjerne dem, men vi vil naturligvis ikke sætte aarhusianernes sikkerhed over styr, siger Kim Gulvad Svendsen, bylivschef i Teknik og Miljø.

Træerne er blevet vurderet af Simon Skov, som er ekspert i risikotræer og seniorrådgiver på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet. Ifølge ham er det for risikabelt at lade dem stå.

- Poppeltræerne er store, men de er ikke stærke. De er pionertræer, og det betyder, at de hurtigt vokser sig store og smukke - men de bliver også hurtigt gamle og svækkede. De smider grene på vejene, og de har et ustabilt rodnet, som gør, at de er i fare for at vælte, forklarer han.

Nyt hjem til de gamle træer

Selvom de 82 poppeltræer har aftjent deres tid på Ringgaden, er de ikke færdige med at gøre nytte. Stammerne får nyt hjem i byens skove og parker - blandt andet i den nye, midlertidige bypark på Pier 2 - hvor de fortsat kan være hjem for insekter, smådyr og svampe.

Fældningen af træerne begynder den 17. januar, og arbejdet forventes at være færdigt den 28. januar.

Midterrabatten kommer ikke til at stå tom længe. I foråret skal der nemlig plantes nye - og flere - træer på strækningen.Simon Skov forklarer her, hvorfor træerne skal fældes.

rich-media-3
.