Lyt til artiklen:

Dømt for tyveri af maskiner til cirka 1,4 millioner kroner fra Brøns

00:00
Hastighed: ???x
01:30

En 41-årig litauisk mand fik i dag en fængselsdom og blev udvist for bestandigt efter tyveri af teleskoplæssere i Brøns i sommer.

Den litauisk mand blev onsdag idømt 1 år og ni måneders fængsel ved retten i Sønderborg for tyveri af to teleskoplæssere, der er vurderet til en samlet værdi af cirka 1,4 millioner kroner. Den dømte blev samtidig udvist af Danmark for bestandigt, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

De to teleskoplæssere blev stjålet fra en maskinforretning i Brøns natten til den 1. juni 2021. Da begge maskiner var udstyret med GPS, kunne ejerne konstatere, at den ene læsser befandt sig på en rasteplads i Tyskland.

Da tysk politi nåede frem, viste det sig, at begge teleskoplæssere var på rastepladsen, hvorefter tysk politi kontaktede specialenheden UKA Vest i Syd- og Sønderjyllands Politi.

UKA Vest overtog derefter efterforskningen og fik den litauiske mand hentet retur til strafforfølgelse i Danmark. UKA Vest hjemtager på vegne af Dansk Politi ikke-herboende udlændinge, når de anholdes med tyvekoster i udlandet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg - tæt på landegrænsen til Tyskland.

Den 41-årige litauer modtog dommen og blev udvist.