Lyt til artiklen:

Firmaopbygning med Cat som fast partner

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Peter Knudsen, stifter og ejer af Dimension Byg kigger mod nye muligheder efter godt to årtiers ophold i Thailand.

Hele 22 år blev det til for Peter Knudsen under fremmede himmelstrøj. Så længe at han på nærmeste hold oplevede, da tsunamien ramte Thailand i 2004.

- Jeg måtte søge tilflugt på et bjerg. Fik ringet til familien og sagde til dem, at de skulle holde øje med nyhederne. Herefter var jeg ikke i kontakt med dem i fire døgn, siger Peter Knudsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Heldigvis kom Peter Knudsen ned fra bjerget igen med livet i behold, og efter de mange års ophold i Thailand er han nu klar til at bestige et nyt bjerg. Denne gang lykkeligvis ikke for akut at redde sit liv, men for at skabe og udvikle et koncept om at blive totalentreprenør inden for bygge- og anlægsbranchen. At få alle kompetencer samlet på et sted.

Siden hjemkomsten i 2019 har han været i gang med at bygge det nye firma op. Lige nu beskæftiger Dimension Byg 12 medarbejdere - primært tømrere og have- og anlægsmedarbejdere - men visioner og ambitioner rækker længere end det.

- Vi skulle gerne vækste yderligere og planen er, at vi også skal have murere, en el-forretning og være autoriseret kloakmester, så vi på den måde som totalleverandør råder over alle kompetencer in house og kan tilbyde kunderne én samlet pakke, siger Peter Knudsen.

rich-media-2
To Cat minigravere på arbejde i Holte. Pressefoto.

Caterpillar kommer til at blive Dimensionbygs faste rejsepartner på vækstrejsen. Først og fremmest har firmaet her til at begynde med anskaffet sig to af de populære 301.8 mini gravemaskiner. Og vi møder netop Peter Knudsen og flere af hans medarbejdere på en byggegrund i Holte, hvor begge maskiner er i fuld sving.

- Den der er udstyret med 3D GPS fra Unicontrol, bruger vi bl.a. til afretning. Ellers bruger vi dem fx, når vi skal rette af til belægning, men også til kloak- og kanstensarbejde, siger Peter Knudsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er en driftig herre, som motiveres af at "sætte noget i gang". Kendskabet og de gode erfaringer med Caterpillar blev allerede skabt i Thailand, så for Peter Knudsen var det naturligt at fortsætte med Caterpillar i Danmark.

- Jeg trives med at bygge noget op og se det vokse. Maksimal oppetid er vigtig, og det får jeg med Cat, siger Peter Knudsen.