Lyt til artiklen:

Scantruck: Ny salgsrekord i 2021

00:00
Hastighed: ???x
02:36

Grøn Teknik har bedt en række af branchens fremtrædende aktører om at se tilbage på 2021 - og frem mod 2022. I dag administrerende direktør Bo Sundroos fra Scantruck.

2021 har været et uforudsigeligt år, hvor der flere gange er rykket rundt på forholdene. Bygge- og anlægsbranchen har været præget af meget høj aktivitet, og det har naturligvis smittet positivt af på Scantrucks maskinsalg.

- Gennem 2021 har vi solgt næsten 2.000 maskiner, og det er ny rekord. Den tidligere rekord på 1.800 enheder er fra 2020. Vi går ligeledes ud af 2021 med en meget stor ordrebeholdning, som isoleret set er meget positivt. Men bagsiden af medaljen er, at mange af disse maskiner først kan leveres i midt 2022 og frem til 2023, for leveringsproblematikken er vi naturligvis også ramt af - så det er vores kunder også, siger Bo Sundroos, Scantruck A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En del af kunderne har forstået det. De har været ude i rigtig god tid, og derfor har de fået deres maskiner på det ønskede tidspunkt. Det er sværere for dem, som venter med at købe til sidste øjeblik, når behover er der. For eksempel kan man ikke komme ved forårets start i marts/april og købe en ny gravemaskine, og så forvente at få den en uge senere. Det bliver først i slut 2022 eller 2023, siger han.

- Generelt er det mærkelige tider. Vi har ingen 2023-priser, det er en ubekendt, vi må leve med - og vores kunder. Hvis vi ikke bestiller maskinerne, går de til andre leverandører. Så på den måde er det lidt uforudsigeligt både for os og vores kunder, fastslår Bo Sundroos.

Hvis Scantruck har lært noget af krisen, så er det at alting kan flytte sig pludseligt - men også at viksomhedens ansatte er ret gode til at indrette sig til den aktuelle virkelighed.

- For eksempel har vi lært at bruge teams og at arbejde hjemmefra. Det fungerer faktisk ret godt. Mange af vores medarbejdere kører langt til jobbet, og de har sparet tid - og samtidig sparet klimaet for noget emission, siger han.

I 2022 forventer Scantruck at sælge lige så meget som i 2021, men desværre kan man jo nok ikke levere så meget. Der er pres på produktionen, som nogle gange mangler komponenter, og det vil fortsat gennem 2022 give problemer for leveringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi må nok forvente en fortsat omskiftelig dagligdag, hvor vi skal være klar til at håndtere udfordringer. Men vi har masser at byde på, og vi glæder os til at hjælpe kunderne med at få løst deres problemer, slutter direktøren.