Lyt til artiklen:

Skov skal fældes for at give bedre forhold til testvindmøller

00:00
Hastighed: ???x
02:07

DTU, Vestas og Siemens Gamesa vil have bedre forhold til testvindmøller i Østerild ved Thy.

På testcenteret i Østerild ved Thy, er det vigtigt med gode forhold for vindmålinger, når nye vindmøller skal testet og certificeres.

Derfor har DTU, Vestas og Siemens besluttet at fælde et skovområde ved testcenteret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det sker for at sikre, at der forsat kan leveres nøjagtige målinger, som er internationalt konkurrencedygtige, fremgår det af en pressemeddelelse udsendt af DTU.

- Vindmøllefabrikanterne tester de største vindmøller i verden i Østerild. Det gør de, fordi vi har fantastisk gode vindforhold, som muliggør hurtig og præcise test af møllerne. Med skovfældningen sørger vi nu for, at testmålinger bliver endnu bedre, forklarer Vicedirektør Peter Hjuler Jensen fra DTU Vindenergi.

Konkret drejer det sig om 146 ha skov vest for vindmøllepladserne 6, 7, 8 og 9.

Skovbåndet med løvtræer langs Gammel Aalborgvej vil ikke blive rørt. Fældningen sker inden for rammen for skovfældning, som loven om Testcenter Østerild indeholder.

Der skal endvidere etableres erstatningsskov svarende til ca. 1,7 gange den skovfældning, der sker. Det betyder, at der skal rejses knap 250 ha ny skov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forøgelse af råderummet

Fældningen af skovområdet vil på sigt øge råderummet for natur, der kræver lys, våde og tørre områder. Erfaringen fra etableringen af Testcenter Østerild viser, at fældningen af tilsvarende skovområder har resulteret i reetableringen af den oprindelige natur med åbne klitheder og et rigere plante- og dyreliv.

Skovfældningen vil også ændre på hjortevildtets leveforhold. Der vil blive gjort tiltag, der tager højde for dette, så der fortsat kan være en bestand af fritleven-de hjortevildt i området.

- Efterhånden som den oprindelige natur reetableres, vil vi se en positiv effekt på dyre- og plantelivet i området. Det er godt for naturen og de mange besøgende, som hvert år gæster testcentret, fortæller Claus Rasmussen, som er specialkonsulent i Naturstyrelsen med ansvar for arealerne ved Østerild.