Lyt til artiklen:

Ny formand for Skovrådet

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Peter Kofod Kristensen fra Ørsted bliver ny formand for Skovrådet, som blandt andet rådgiver miljøministeren om dansk skovbrugs bidrag til den grønne omstilling.

Skovrådet, der rådgiver miljøministeren i faglige spørgsmål om dansk skovbrug, får ved årsskiftet ny formand. Og det er en kandidat med stor erfaring inden for bæredygtighed og grøn omstilling, der overtager posten.

Miljøministeren har udpeget Peter Kofod Kristensen, der til daglig er bæredygtighedschef for bioenergi i Ørsted, og som kommer fra en baggrund i træindustrien.

- Jeg er utrolig glad for, at Peter Kofod Kristensen har sagt ja til posten som formand for Skovrådet. Med ham får vi en erfaren mand i spidsen med en stor erhvervsmæssig og faglig viden om den grønne omstilling, hvor dansk skovbrug spiller en helt central rolle. Jeg vil samtidig sige tak til den afgående formand Carsten With Thygesen for et rigtig godt arbejde, siger miljøminister Lea Wermelin.

Fra sit tidligere arbejde i blandt andre FSC Danmark og DLH har Peter Kofod Kristensen et stort indblik i bæredygtig omstilling inden for den træproducerende og træforbrugende industri. Han har desuden bestyrelses- og ledelseserfaring som formand for FSC Danmarks bestyrelse, som arbejder med at fremme bæredygtig skovdrift.

- Skoven og dens rolle i samfundet har aldrig været vigtigere, for skoven rummer store muligheder for at levere løsninger både i forhold til klima- og biodiversitetskrisen og i forhold til klimavenlige byggematerialer og arbejdspladser. Samtidig er skoven ekstremt vigtig for mange danskere som et rekreativt sted til motion, fordybelse og socialt samvær. Jeg glæder mig til, at vi i Skovrådet kan rådgive ministeren om disse emner i en balanceret hensyntagen til de mange interesser og basseret på et videnskabeligt fundament, siger Peter Kofod Kristensen.Peter Kofod Kristensen tiltræder som ny formand d. 1. januar 2022, og formandskabet løber frem til og med d. 31. december 2025. Udpegningen af de øvrige medlemmer af rådet vil ske inden udgangen af 2021.