Lyt til artiklen:

Byrumsløsning kan vinde Årets Arne 2022

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Fem værker er nomineret til de københavnske arkitekters eftertragtede pris, Årets Arne 2022, og de spænder fra byrum over restaureringer til nyopførte bygninger.

Når den åbne indstilling til Årets Arne skydes i gang hvert år i oktober, kan alle storkøbenhavnske værker indstilles, så længe de er opført inden for det seneste år. De få kriterier giver plads til mangfoldige fortolkninger af arkitektonisk kvalitet, og det er med til at at udløse det brede felt af nominerede, som vi ser i år, mener Morten Birk fra Arkitektforeningen København.

- Med denne pris sammenligner vi forskelligartede værker på tværs af vilkår som funktion, størrelse og budget. Det eneste kvalitetskriterium er værkernes kvalitet som arkitektur, og derfor er det en kæmpe kollegial anerkendelse af være blandt de nominerede, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra ungdomsklub til kirkegård

Omdannelsen af byrum har været i høj kurs i såvel nomineringer som vindere af prisen i de seneste år. Det gælder også i år, hvor såvel fornyelsen af Reventlows-gade af JUUL | FROST Arkitekter som den nye indgang til Bispebjerg Kirkegård af Vega Landskab er nomineret.

rich-media-2
Fornyelsen af Reventlowsgade af Juul Frost Arkitekter. Foto: Line Stybe Vestergaard.

Sidste år var en opmærksomhed på det historiske et gennemgående træk blandt de nominerede værker. Det viser sig igen i år, hvor Lundgaard & Tranberg Arkitekters restaurering af Arbejdermuseet er en af medlemmernes favoritter.

Desuden er to nyopførte værker repræsenteret blandt de nominerede. Praksis Arkitekter har i Ny Østergade i Indre By opført en klassisk københavnerejendom med lejligheder og erhverv, mens Primus Arkitekter har stået bag fritids- og ungdomsklubben Tempeltræet på Frederiksberg.

Kåring af vinderen af Årets Arne og Årets Lille Arne 2022 sker ved nytårskuren i Arkitektforeningen København d. 28. januar 2022.

Mere om de 5 nominerede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Om Årets Arne

Årets Arne er siden stiftelsen i 2007 årligt blevet uddelt af Arkitektforeningen København. Prisen er opkaldt efter den danske arkitekt Arne Jacobsen, som blandt andet står bag værker som Nationalbanken og Rødovre Rådhus.

Hovedprisen Årets Arne gives til opførte værker, der har løftet arkitekturen i hovedstadsområdet i det forgange år. Endvidere uddeles initiativprisen Lille Arne.