sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Sådan kommer du af med din gård eller landejendom

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil sælge din gård eller landejendom. Men uanset grunden er det selvfølgelig vigtigt, at du overvejer beslutningen nøje. For det er nemlig en stor omvæltning, at skulle skille sig af med sin ejendom

Der er derudover også en masse praktiske og juridiske ting, der skal ordnes i forbindelse med et sådan salg.

Det er derfor vigtigt, at du får styr på disse praktiske og juridiske hensyn, inden du finder en køber. Den letteste løsning på dette er, at du allierer dig med en god og dygtig ejendomsmægler. En ejendomsmægler varetager nemlig disse opgaver for dig, og du behøver derfor ikke selv, at skulle bruge oceaner af tid på at læse og forstå de forskellige dokumenter.

Fordele ved at søge hjælp af en ejendomsmægler

Udover at kunne rådgive og vejlede sørger en ejendomsmægler også for en masse andre ting. Ejendomsmægleren sørger eksempelvis for, at din gård eller landejendom fremstår på bedst mulig vis, når den skal i en annonce. Ejendomsmægleren sørger ligeledes for, at den bliver markedsført, sådan så den kommer ud til flere potentielle kunder. Hvis du skal vælge denne løsning, er det dog vigtigt, at du finder en ejendomsmægler, som har erfaring inden for netop din boligtype.

Fordele ved at søge hjælp hos en boligadvokat

Ejendomsmægleren lyder måske ved første øjekast som den perfekte løsning. Og det er da heller ikke helt ved siden af, hvis det ikke var for en lille detalje. Den lille detalje drejer sig om prisen. En ejendomsmægler koster typisk mellem 50.000 - 100.000 kroner, og det er penge, som bliver trukket direkte fra din fortjeneste. Det er derfor forståeligt, hvis du gerne vil spare denne udgift, og dette kan også lade sig gøre. Det kan du eksempelvis gøre ved at lave et selvsalg. Et selvsalg stiller flere krav til dig, men her kan en boligadvokat hjælpe dig med rådgivning og vejledning. Læs mere her hvis du vil vide mere om, hvad en boligadvokat kan hjælpe med.

Der gælder de samme betingelser for valg af boligadvokat som ved valg af ejendomsmægler. Det er vigtigt, at du får fat i en boligadvokat, som har erfaring indenfor din type ejendom. Du kan starte med at tage en uforpligtende snak med boligadvokaten, hvor du fortæller lidt om din ejendom. På den måde kan I nemlig i fællesskab bedre vurdere, om det er det rigtige samarbejde.