Lyt til artiklen:

Første "Folkeskov" plantet på privat jord

00:00
Hastighed: ???x
02:05

NGO'en Growing Trees Network har plantet den første såkaldte Folkeskov på privatejet jord. Træerne er doneret af Plus og Tommerup Heilskov.

Folkeskove på private lodsejeres jord er et nyt koncept fra NGO'en Growing Trees Network Foundation. Konceptet giver private virksomheder og andre organisationer mulighed for at donere træer til almennyttig skovrejsning.

Nu har den første skovrejsning fundet sted på privat jord. Det er virksomheden Plus, der har doneret 7500 af i alt 14.000 træer til skovrejsningen, som finder sted ved Skærsø. Virksomheden Tommerup Heilskov har doneret de resterende 6500 træer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved at kombinere andre energi- og CO2-besparende tiltag med plantning af Folkeskov opnår vi en effektiv og varig CO2-reducerende effekt, samtidigt med at vi er med til at forny træressourcer, som gennem mere end 80 år flittigt har indgået i vores produkter. Træ er en helt essentiel del af vores DNA hos PLUS. Derfor er samarbejdet med Growing Trees Network Foundation i vores øjne noget af det mest naturlige og meningsfyldte at investere i, siger direktør Lars Højsgaard.

Folkeskovene får status af fredskov og understøtter derved målet i Danmarks Nationale Skovprogram om, at skovlandskaber dækker 25-27% af landets areal inden udgangen af det 21. århundrede. Der radrenses de første 2 år af skovens levetid for optimale vækstbetingelser, og lodsejeren er forpligtet til at hegne for maksimal beskyttelse.

Når der plantes såkaldt Folkeskov, er der fokus på plantning af 20-25 hjemmehørende træarter. Ligger jorden over grundvandsmagasiner vil skoven, bæredygtigt drevet - det vil sige uden brug af sprøjtegifte - være med til at sikre rent drikkevand i fremtiden. Derudover understøtter Folkeskoven biodiversiteten samt skaber nye levesteder til dyr. En traditionel Folkeskov binder CO2 og har et gennemsnitligt CO2-optag på 1200 tons CO2/ha over 100 år, skriver Growing Trees Network Foundation.