Skovmaskine importøren fra Skærup har fået agenturet af savværker fra Wirex i Danmark.

Har man brug for et lille savværk, så er Skovmek klar med en løsning.

- Vi kan nu præsentere et Wirex savværk, som vi nu har fået agenturet af i Danmark. Den model, jeg i første omgang har fået hjem, er den mindste i producentens serie, og den er perfekt både til hobbyfolket med lidt skov og til professionelle, siger indehaver Anders Gundtoft fra Skovmek.

Wirex er en familieejet polsk virksomhed, som de sidste 30 år har specialiseret sig i at fremstille kvalitets savværk i alle størrelser.

Wirex CZ-1 hedder savværket til planker, som kan håndtere stammer op til 80 cm i bredden. Modellen hos Skovmek har en del ekstraudstyr - blandt andet el-lift og justerbar hastighed. Prisen starter ved godt 50.000 kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Standardversionen er 6 meter langt fuldt monteret, men kan med ekstraudstyr forlænges til 9 meter, siger han.

Anders Gundtoft fortæller, at interessen for planker er stor i disse år, og det er den primære årsag til, at han har valgt at tage Wirex savværker til Danmark.

- Der er en stor interesse for små savværker i øjeblikket. Der er mangel på byggematerialer, og mange med lidt skov eller adgang til træ vælger derfor selv at skære tømmer op til planker, stolper og brædder. Folk skærer op til egen brug, eller går sammen med naboer om at investere. At kunne levere specialskåret tømmer er også en oplagt niche for anlægsgartnere, skovejere og godser, der på den måde kan få skabt ekstra værdi af træ ved selv at oparbejde det, siger han.

Modellen findes også i en mobil variant på en trailer.

Skovmek holdt forleden åbent hus, hvor interessen for savværket var pæn. Det første anlæg er da også allerede solgt, og derfor har Anders Gundtoft allerede besluttet at hente flere eksemplarer hjem.

rich-media-2
Wirex CZ-1 er i standardversionen 6 meter langt.

Han har siden 2008 importeret og solgt kvalitetsmaskiner til have/park og skov/landbrug. Det begyndte i det små med import og salg af keglekløvere fra østrigske Lasco. I 2009 blev sortimentet udvidet med Mecanil fældegrabbe fra Finland.

Skovmek ApS etablerede han i 2011, og fik hurtigt flere produkter tilføjet. I dag har virksomheden agenturet på 8 forskellige mærker i Danmark, som tæller Lasco keglekløvere, Mecanil fældegrab, BMF skovvogne, Rayco stubfræsere, Rabaud flishuggere og Axer fældegrab. Derudover forhandler Skovmek en række andre produkter og har en alsidig brugtbørs.