Lyt til artiklen:

Anlægsgartnerdirektør skal betale 400.000 kroner til elev

00:00
Hastighed: ???x
01:50

Anlægsgartnerfirmaet Kaiservilla på Nordsjælland, der nu er lukket, løb fra aftale med en elev og skal betale 400.000 kroner til vedkommende efter sag i Tvistighedsnævnet.

Det kan koste dyrt at løbe fra en aftale. Det har tidligere direktør for anlægsgartnervirksomheden Kaiservilla Richard Kaiser måttet sande efter at en afgørelse i Tvistighedsnævnet ikke er gået hans vej.

Det skriver Fagbladet 3F.

Han skal nemlig betale en tidligere elev 400.594 kroner for manglende løn, feriepenge, pension og kørepenge, som han ikke har udbetalt til eleven under ansættelsen.

Det begyndte faktisk med, at arbejdsgiveren forlangte 9500 kroner af den nu 29-årige elev, men er altså nu endt med, at det bliver ham selv, der må punge gevaldigt ud.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fik ikke aftalt løn

Sagen handler om en gartnerassistent, der blev ansat til 200 kroner i timen hos Kaiservilla i Hellerup. Efter ansættelsen blev det aftalt, at manden skulle uddannes som anlægsgartner. Han fik dog aldrig den aftalte løn. Han fik heller ikke betaling under skoleophold eller betaling for transport, skriver Fagbladet 3F.

Efter et år ophævede arbejdsgiveren og eleven den fælles uddannelsesaftale. Sidenhen lavede 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF) i København en underskrevet aftale med Richard Kaiser om, at firmaet skulle efterbetale den manglende løn, feriepenge, pension og kørepenge til eleven. Det skyldige beløb blev dog aldrig betalt.

Derfor havnede sagen hos Tvistighedsnævnet, der afgør den slags sager, og her fik eleven altså tilkendt de 400.594 kroner. Den tidligere anlægsgartnerelev har dog endnu ikke modtaget pengene, selvom betalingsfristen er udløbet, skriver Fagbladet 3F.