Lyt til artiklen:

Specialist fik ny Cat til naturopgaver

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Sloths Naturpleje efterspurgte alsidig maskine til diverse opgaver. Det endte med en "naturmaskine" fra Cat.

Zeppelin´s svar på en ægte naturmaskine er en lettere modificeret Cat 309. Som standard leveres maskinen med highflow hydraulik, der sprøjter 140 L ud i minuttet.

Monterer man så ekstra brede og buede skoplader på 900 mm, så står man med en maskine, der klarer rigtigt mange opgaver i våde og bløde områder - Om du så arbejder med mejekurv, grensaks eller knuser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er glade for maskinen. Vi har fået den leveret med skoplader, der er bukket i enderne. Når vi kører i rigtigt bløde områder, så "hænger" den ligesom på rodnettet uden at skære det over i kanterne. Maskinen bærer meget bedre oppe og synker ikke så nemt i. I dag skal man næsten helst ikke se, at vi har været der, siger maskinfører Sten Friis Jensen, Sloths Naturpleje.

rich-media-2
Cat 309 med 900 mm buede skoplader klarer nemt opgaver i våde og bløde områder. Pressefoto.

Maskinen har et ekstra udtag, som betyder, at mejekurven har en pumpe for sig selv.

- Så uanset hvad vi laver med maskinen, så kan det ikke mærkes på hastigheden på mejekurven, siger Sten Friis Jensen.

Zeppelins produktspecialist, Poul Halling supplerer:

- Og kører Sten for eksempel med en mulcher, eller laver han andet hydraulik-krævende opgaver, så kan han bruge maskinens highflow udtag, der leverer 140 L i minuttet, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så meget skal Sten Friis Jensen dog ikke bruge for at løse dagens opgave.

- Her ved Hejlskov skal jeg i gang med at fjerne fem km tagrør med mejekurven. Når jeg skal tilbage igen, så har jeg stor glæde af maskinens cruise control, lyder det fra den erfarne maskinfører.