Lyt til artiklen:

Bomag præsenterer ny pladevibrator

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Seneste skud på stammen fra tyske Bomag er en pladevibrator som producenten kalder for den ideelle kombination mellem en stamper og en pladevibrator.

Tyske Bomag har udvidet sin serie af let materiel med en ny pladevibrator af modellen BR 95. Det er en fremadgående pladevibrator til komprimering af grus, sand og miksede jordarter.

Bomag kalder maskinen for en kombination mellem en pladevibrator og en stamper. Den er lavet med en firkantet plade med afrundede hjørner, hvilket skulle give fordele i forbindelse med reparations- og korrektionsarbejde ved jord- og brolægningsopgaver. Den firkantede plade er en gennemtænkt feature, der gør det muligt for pladevibratoren at bevæge sig langs alle vægge og kanter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Pladevibratorens hånd-arm vibrationer er målt til under 2,5 M/s2. Pressefoto.

Det er en kompakt pladevibrator, og derfor er den god til snævre områder, skriver producenten. Den klarer cirka 30 meter i minuttet og vejer 92 kg. Hverken håndtag eller andre ting stikker ud over pladens rækkevidde.

Håndtaget er i øvrigt lavet sådan, at maskinen kan manøvreres fra alle sider. Her har Bomag inddraget sine kunder i udviklingsprocessen.

Derudover har man minimeret de mekaniske vibrationer fra maskinen. Hånd-arm vibrationer (HAV) er målt til under 2,5 M/s2. Dette skulle gøre operatører i stand til at anvende maskinen i op til otte timer.