Lyt til artiklen:

Mangel på arbejdskraft bekymrer

00:00
Hastighed: ???x
03:26

Hver femte SMV er klar til at ansætte folk, men i flere brancher er der problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft, viser en ny undersøgelse.

Danske SMV'er har så meget tiltro til fremtiden, at hver femte regner med at ansætte flere medarbejdere inden for et halvt år, lyder det fra Danske Erhvervsfremmebestyrelse. Det kniber derimod mere med troen på at finde de rette medarbejdere til jobbene, og især inden for brancherne industri og bygge/anlæg, hvor mange virksomheder forventer vækst, samt handel og transport forventer SMV'erne rekrutteringsudfordringer.

Det er et par af budskaberne i en ny publikation fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse; "Genstart af danske SMV'er".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Publikationen baserer sig blandt andet på data fra Danmarks Statistik og svar fra bestyrelsens nye virksomhedspanel, som 5.000 SMV'er i april har deltaget i.

22 procent af SMV'erne svarede dengang, at de venter at ansætte nye medarbejdere inden for et halvt år, mens 69 procent svarede nej. Især brancherne industri (40 procent), bygge og anlæg (36 procent) samt handel og transport (26 procent) havde de højeste forventninger til nyansættelser.

73 procent af SMV'erne, der skal rekruttere, forventede i april at kunne få den efterspurgte arbejdskraft, mens 24 procent af SMV'erne svarede, at de "i mindre grad" eller "slet ikke" troede på en vellykket rekruttering.

Mangel på både faglærte og ufaglærte

Billedet har dog ændret sig hen over sommeren, hvor efterspørgslen på arbejdskraft er steget, og i flere brancher oplever man nu mangel på arbejdskraft - både ufaglærte og faglærte.

Adgangen til kvalificeret arbejdskraft er en af de tværgående drivkræfter i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi og centralt i det store virksomhedsprogram, som i den kommende tid ruller ud til virksomheder over hele landet. Virksomhedsprogrammet drives af erhvervshusene og finansieres med 600 millioner kroner fra de såkaldte REACT-EU-midler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Claus Jensen, formand for CO-Industri og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse:

- Det er afgørende, at virksomhederne har mulighed for at tiltrække medarbejdere med de rette kompetencer. Ofte ender det med tabte ordrer og produktionstab, når virksomheder må opgive at rekruttere arbejdskraft. Derfor er det vigtigt, at så mange SMV'er som muligt bliver matchet med lige præcis den kompetente medarbejder, der er behov for.

Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse:

- Det handler om, at der er for få kandidater til de ledige jobs, fordi der mangler hænder, og derfor handler det også i høj grad om at få flere mennesker ind på arbejdsmarkedet.

Arne Boelt peger på, at også social inklusion bliver et vigtigt indsatsområde i årene fremover i arbejdet med at få flere ind på arbejdsmarkedet - og at der er et stort potentiale i at aktivere ledige på kanten af arbejdsmarkedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Manglen på arbejdskraft har mange ansigter. Der er både brug for flere ufaglærte, faglærte, ingeniører og andre med en videregående uddannelse ude i virksomhederne. Nogle af dem kan rekrutteres fra kanten af arbejdsmarkedet, og det er vigtigt, at virksomhederne får øjnene op for den mulighed.

To ud af tre SMV'er har dog ikke fokus på udsatte personer, når der skal besættes jobs, fremgår det af SMV-publikationen. De fleste angiver manglende økonomi til at ansætte udsatte personer (34 procent), mens 26 procent kalder det ressourcekrævende at tage imod udsatte personer.