Lyt til artiklen:

700 nye vejtræer om Skejby Sygehus

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Det store antal nye træer bringer Aarhus Kommune et skridt tættere på det ambitiøse mål om at plante 10.000 nye bytræer.

Snart vil trafikanter opleve at blive omkranset af egetræer, når de færdes på Paludan-Müllers Vej. De græsbeklædte vejrabatter på stykket fra Herredsvej og ud til vejens ophør i Skejby bliver snart hjem for 700 nye træer.

Udover at bidrage til en grønnere by, er de mange nye træer også med til at bringe kommunen et stort skridt tættere på ambitionen om at plante 10.000 nye bytræer inden 2025.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er virkeligt dejligt, at vi nu får plantet så mange træer. Både for biodiversiteten, men også for alle dem, der kører på strækningen hver dag. Med vores ambition om at plante 10.000 træer, er 700 træer på én strækning virkelig noget, der rykker, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Snart i jorden

Planen for de 700 træer er klar, og de første træer forventes at blive plantet i løbet af oktober. Arbejdet starter ved Herredsvej, hvor egetræerne skal plantes i midterrabatten, og andre arter skal plantes langs vejens sider.

De nye træer kommer altså til at stå i forlængelse af de egetræer, som smukt omkranser den gamle del af Paludan-Müllers Vej.Der vil formentlig blive plantet omkring 100 træer i løbet af efteråret, og de resterende træer vil blive plantet i de kommende år.