Lyt til artiklen:

Elmaskiner tog innovationspriser

00:00
Hastighed: ???x
03:04

Maskinleverandørerne uddelte priser og hæder til i alt seks produkter og virksomheder fordelt i to kategorier.

Elmaskinerne løb med topplaceringerne, da vinderne af Maskinleverandørernes Innovationspris, hvor i alt 21 maskiner var opstillet i konkurrencen,

De blev afsløret på Maskintorvet på Have & Landskab første dag, og der blev uddelt priser i to kategorier - henholdsvis "Småmaskiner" og "Øvrigt materiel".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vinderen af "Øvrigt materiel" blev den fuldelektriske redskabsbærer AllTrec 8015F fra Nomaco Danmark A/S, mens GMR maskiner A/S fik guldet i kategorien "Småmaskiner" med den elektriske løvsuger Stama MK10.

- Det er ikke til at komme udenom, at der virkelig er sket noget indenfor el-maskinerne. Nomacos vinder har eksempelvis meget stor kapacitet og kraftige batterier, og så lagde vi også vægt på, at redskaberne bliver trukket elektrisk, hvor man ellers primært ser hybridløsninger. GMRs løvsuger har også taget et stort skridt indenfor de eldrevne maskiner. Her har vi desuden skelet til, hvor mange professionelle rent faktisk kan få glæde af sådan en maskine, og det er tilfældet for både kirkegårde, kommuner og os anlægsgartnere, forklarer fagjurymedlem og anlægsgartnermester Troels Skov Larsen fra Anlægsgartnerfirmaet Skov Larsen ApS

Fuldelektrisk,4WD redskabsbærer

Hos Nomaco Danmark A/S er direktør Benny Svenningsen stolt af førstepladsen i kategorien "Øvrigt materiel", men han ser også mange gode grunde til, at netop AllTrec 8015F løb med guldet.

- Den er simpelthen bygget fra bunden som en fuldelektrisk, professionel redskabsbærer. Tit ser man, at folk tager en dieselmaskine og prøver sætte en elmotor i. Og som den eneste eldrevne redskabsbærer har den 4-hjulstræk, og foruden at redskabet er drevet 100 procent på el, så kan den også arbejde en fuld arbejdsdag. Selv med det helt store klippebord på 2,7 meter kan den køre i otte timer uden problemer. Og hvis du kører med en traditionel ukrudtsbørste kan den køre 16 timer, siger Benny Svenningsen.

Hele dagen på el

Direktør Niels Kirkegaard, GMR maskiner A/S, har for første gang kunnet opstille maskiner til innovationsprisen efter, at han er stoppet som formand for Maskinleverandørernes sektion Park, Vej & Anlæg. Denne første deltagelse i konkurrencen blev belønnet med en førsteplads i kategorien "Småmaskiner".

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
GMR maskiner A/S fik førstepladsen for deres elektriske løvsuger STAMA MK10 i kategorien "Småmaskiner" i Maskinleverandørernes Innovationspris. Pressefoto.

- Løvsugere er en af de største, enkeltstående støjkilder i vores branche, og når vi her kan præsentere en 100 procent elektrisk maskine, betyder det, at vi er nede på et støjniveau, så du ikke behøver høreværn. Det er en stor forandring for dem, som rent faktisk skal betjene maskinen, men ikke mindst også for brugerne på eksempelvis en kirkegård, hvor du gerne vil have så lidt støj som overhovedet muligt. Der bliver snakket meget om elmaskinerne og debatteret om, at de kan erstatte det eksisterende materiel, men her har vi en maskine som direkte 1-til-1 erstatter en eksisterende, benzindreven maskine. Ikke noget med forbehold for køretid eller omdrejninger, fastslår Niels Kirkegaard.