Lyt til artiklen:

Vejdirektoratet har fundet entreprenører til 116 aftaler

00:00
Hastighed: ???x
02:52

Små 300 millioner kroner årligt lyder den samlede sum på for Vejdirektoratets driftsudbud for statsvejene.

Vejdirektoratet har netop afsluttet sit store driftsudbud, der afgør, hvem der skal holde de 3800 kilometer statsveje i god stand i de kommende år - og det er sket med et generelt set tilfredsstillende resultat.

Det fortæller områdechef Michael Ebbesen fra Vejdirektoratet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Helt overordnet har vi fået rigtigt fornuftige tilbud på de mange forskellige opgaver. Formålet med udbuddet er at sikre, at det overordnede vejnet bliver drevet og vedligeholdt til den aftalte kvalitet, og at det sker på basis af en god konkurrence om opgavevaretagelsen. Og det mener vi er tilfældet med dette licitationsresultat. Der har været en god konkurrence mellem tilbudsgiverne i udbuddet, og det er vi meget tilfredse med, siger han.

Blandt opgaver indgår også vedligehold af afvandingssystemer som grøfter, rabatter og lignende, drift af beplantning samt vintertjeneste på stier og rastepladser.

Helt konkret er Vejdirektoratet klar til at indgå 116 aftaler med virksomheder, der skal stå for den løbende drift af statsvejene og dermed løse så forskellige opgaver som for eksempel renholdelse, reparationer af asfaltbelægninger og skilte, drift af signal- og trafikledelsessystemer, græsslåning og mindre reparationer af bygværker samt saltning og snerydning af stier og rastepladser.

Den samlede årlige tilbudssum er landet på knap 300 millioner kroner. Aftalerne er dog skalérbare, så der er en mulighed for, at den samlede omsætning lander på et højere beløb.

De vindende virksomheder er netop offentliggjort på Vejdirektoratets leverandørportal, og efter en såkaldt "stand still" periode på 10 dage, agter Vejdirektoratet at indgå kontrakter med virksomhederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Natur og klima spiller ind

Som noget nyt fokuserer kontrakterne på bæredygtighed, både i form af hvordan man gennemfører driften af de grønne arealer, så der skabes mere biodiversitet, og muligheden for at indføre CO2-reducerende tiltag.

- Vi har i Vejdirektoratet stor fokus på vores opgave med at medvirke til den grønne omstilling. Af samme grund vil vi have stor fokus på bæredygtighed i forbindelse med planlægningen og udførslen af de konkrete driftsopgaver. Vores kontrakter rummer oplæg til driftsopgaver, der både skal øge biodiversiteten langs vejene og give mulighed for at fremme CO2-reducerende tiltag, så vi hele tiden kan få løst opgaverne på en bæredygtig og klimavenlig måde, fortæller Michael Ebbesen.

Der vil være nye leverandører på mere end halvdelen af de mange aftaler, hvilket tyder på der har været en tilfredsstillende konkurrence om opgaverne.

- Det ser ud, til at der har været en god interesse om de mange opgaver, og vi kan se, at der kommer nye aktører på mange af aftalerne, siger områdechefen.

Det samlede licitationsresultat kan ses på Vejdirektoratets leverandørportal.