Maskin- og redskabsproducenten fra Farsø køber traditionelt stort ind af delelementer, så virksomheden har ikke været ramt i særlig udpræget grad i de aktuelt ellers så lange leveringstider.

Hos den danske producent af specialmaskiner og redskaber til mark, skov og vej, Fransgård A/S fra Farsø, ser man optimistisk på fremtiden, for det går godt på næsten alle markeder. Samtidig slipper producenten for nogle af de problematikker, mange af konkurrenterne slås med i øjeblikket.

- Vi har ingen synderlige problemer med at få varer og komponenter hjem til vores maskiner og redskaber. Vi er som serieproducerende vant til at have solide lagre af blandt andet kædehjul, pto-akser, gearkasser mm. på hylderne, siger administrerende direktør Jens Ploug, Fransgård A/S, til Grøn Teknik, da vi møder ham under Langesømessen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direktøren forklarer, at Fransgårds produktion kan være omskiftelig med pludselige store bestillinger på kort tid.

- Derfor er vi nødt til at være meget fleksible, og det kræver forudseenhed i vores indkøb, fortæller han.

Sælger til 43 lande

Fransgård samler alle maskiner i Farsø, hvor man har 10.000 kvadratmeter under tag. Langt størstedelen - tæt på 90 procent - produceres til eksportmarkederne.

- Vi sælger i øjeblikket til 43 lande rundet i verden med Sverige, Tyskland, USA og Canada som de største markeder. Også danske kunder aftager Fransgårds produkter. Det gælder for eksempel vores planeringsskær og skovspil, som vi hver sælger 50-70 eksmplarer af her i landet om året, siger Jens Ploug.

Selvom den aktuelle problemstilling med levering altså ikke driller Fransgård i forhold til produktionen i Farsø, så betyder det til gengæld noget, når maskinerne skal ud af landet til eksport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvor vi tidligere kunne bestille en container med en uges varsel, skal vi nu vente fire til seks uger, og det kræver altså mere planlægning. Desuden er fragtpriserne gået i vejret, og det mærker vi naturligvis også, fortæller han.