Port of Aalborg omlægger i disse år store arealer i erhvervsparken i Aalborg Øst. Den dagsorden vil brændselscellevirksomheden Blue World Technologies også bidrage til.

Gennem de seneste fem år har Port of Aalborg omlagt 63.800 kvadratmeter af det industrielle erhvervsområde i Aalborg Øst til naturforskønnelse og biodiversitetsformål. Kortklippede græsplæner er blevet til vild beplantning og nu er der endnu mere på vej.

Blue World Technologies, som er en af virksomhederne ved erhvervsområdet, har nemlig valgt at følge trop.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brændselscellevirksomheden er ved at anlægge mere end en hektar vild blomstereng. Anlægsarbejdet i form af fræsning og såning er netop udført af anlægsgartnervirksomheden Forstas, som også har stået for omlægningsarbejdet for Port of Aalborg.

Entrepriseleder hos Forstas Rasmus Sudergaard oplever en stigende interesse for den slags initiativer.

- Udviklingen er decideret eksploderet i år, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at nærmest alle frøblandinger aktuelt er udsolgte. Udviklingen er særligt drevet af den skærpede grønne dagsorden og specifikt fokusset på bedre rammer for biodiversitet, siger han.

Han fortæller også, at det i høj grad handler om forskønnelse, og derfor arbejder Forstas for at synliggøre, at indsatserne er bevidste. Hos Blue World Technologies kommer det eksempelvis til udtryk ved, at man omkranser arealet med nyklippet græs og etablerer stier i det vilde.

- Stierne anlægges desuden på grund af deres positive effekt på dyrelivet. Fugleyngel som for eksempel agerhøns og fasaner samt harekillinger har nemlig brug for et sted, hvor de kan tørre og få varmen, siger Rasmus Sudergaard.