I starten af juli er Maskinfabrikken JST i Lem klar til at fejre rejsegilde for virksomhedens nyeste produktionsudvidelse. Virksomheden mere end fordobler sit areal fra 3000 til 7000 kvadratmeter.

Indehaver Niels Jørgensen har været på lidt af en rejse de sidste 19 år, fra han som 21-årig startede sit enkeltmandsvirksomhed med industriservice og smedearbejde i Lem, til han i dag snart kan tage 4.000 nye kvadratmeter produktionsfaciliteter, administration og velfærdsafdeling til medarbejderne i brug.

- Vi forventer at tage den første hal med lager, pakkeafdeling, færdigvarelager, administration og velfærdsafdeling i brug i løbet af 3. kvartal i år, fortæller Niels Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De senere år har pladsmanglen været en flaskehals for os. Vi har måttet sige nej til ordrer, fordi vi ikke fysisk har kunnet køre ordrene igennem produktionen. Det får vi gjort noget ved nu med produktionsudvidelsen, siger han.

rich-media-2
Niels Jørgensen, indehaver af Maskinfabrikken JST, foran afhentningspladsen, hvor både den nye fabriksbygning og den nye kontorbygning kan ses i baggrunden. Pressefoto.

Med udvidelsen kan Maskinfabrikken JST tilbyde et udvidet færdigvarelager.

- Vi har gennem flere år haft et mindre færdigvarelager af 1600 minigraver skovle. Men på grund af pladsproblemer har det ikke været muligt at udvide dette. Med det nye byggeri kan og vil dette lager forøges markant over de næste par år. Ligesom det er muligt nu, vil vores forhandlere kunne afgive en webordre inden klokken 11.00 og varen afsendes samme dag, fortæller indehaver Niels Jørgensen

Væksten i omsætningen er sket løbende gennem årene, og det samme er virksomhedens fysiske vækst.

JST er flere gange blevet udvidet med nye fabrikshaller på grundlag af landzonetilladelser og omfatter i dag et produktionsareal på cirka 3000 kvadratmeter, der om kort tid vokser til 7000 kvadratmeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år 2020 kunne virksomheden præstere en omsætning på 55 millioner kroner.

- Vi forventer, at de nye produktionshaller skal holde i mange år, men vi har masser af plads på adressen. Vi har plads til at udvide 8000 kvadratmeter mere, hvis det på et tidspunkt skulle blive nødvendigt, men indtil videre regner vi med, at den nuværende udvidelse skal holde mange år frem, siger indehaveren.

Maskinfabrikken i Lem i Ringkøbing-Skjern Kommune har fuld produktion af et komplet program af skovle, udstyr og koblinger til læsse- og gravemaskiner fra 800-60.000 kg.

Virksomheden henvender sig både til landbrugs- og entreprenørbranchen, hvor produktions af redskaber til landbruget fylder 25 procent og produktion af entreprenørudstyr fylder 75 procent.

Lige som fra den spæde start står Niels Jørgensen selv for udvikling og design af hele produktprogrammet til landbrug- og entreprenørbranchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er stolt af, at hele udviklingen og produktionen foregår i Danmark uden brug af udenlandske afdelinger/underleverandører.

20 års jubilæum

Til næste år kan Niels Jørgensen fejre 20 år i branchen, og han håber at kunne slå jubilæet sammen med et stor åbent hus, hvor kunderne får mulighed for at se bygningsudvidelsen.

Rejsen fra én medarbejder til i dag 53 mand er gået støt og roligt. Mange medarbejdere har været en del af virksomheden i 10-13 år, fortæller en stolt indehaver, der tager trofastheden som et klap på skulderen.

- Vores store udfordring er at tiltrække nye medarbejdere. Lige som mange andre brancher, har vi svært ved at rekruttere. Vi kunne sagtens bruge 5-7 mand mere. Vi leder lige nu både efter smede, svejsere, ufaglærte, 1 industriteknikker lærling og 5 klejnsmedelærling, siger Niels Jørgensen.