I Sebber Kloster Golfklub har de stejle skråninger ved hul 7 hidtil været svære at vedligeholde. Nu har en ny robotklipper effektiviseret arbejdet

Hul 7 ved Sebber Kloster Golfklub ved Nibe er både elsket og hadet af golfspillere for sine udfordrende niveauforskelle. Hullets teested og green er placeret på hver sin bakketop, med en dal i mellem. Slår man for kort, ender man i "hullet" mellem de to bakker.

Det kunne sommetider være lidt af en pestilens, for græsset på de stejle sider har hidtil skulle klippes med håndkraft, hvilket har betydet, at det ikke er blevet gjort så hyppigt, som man kunne ønske sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har brugt 10-12 mandetimer, hver gang det skulle klippes, og det har været meget udfordrende at gå på de stejle sider, men nu kan én mand klare jobbet på to timer, siger greenkeeper Christian Balsar Jakobsen.

Golfklubben har nemlig fået en fjernstyret X-ROT robotklipper, som gør det muligt at klare klippearbejdet hurtigere og på sikker afstand.

rich-media-2
Robotklipperen i færd med at klippe skråningerne ved hul 7. Pressefoto.

Robotklipperen har et meget lavt tyngdepunkt, hvilket gør den velegnet til skråninger, som dem ved Sebber Kloster Golfklub. Det er en hybrid, så greenkeeperen skal ikke bekymre sig om olieudslip på banen.

- Vi har brugt den til mange forskellige opgaver her på golfbanen. Vores frivillige kan nu vedligeholde områder, der før var umulige at komme til. X-ROT'en har blandt andet ryddet et 1,5 meter højt brombærkrat, fortæller Christian Balsar Jakobsen

Alle funktioner på maskinen kan kontrolleres fra fjernbetjeningen og det kræver ingen oplæring at kontrollere X-ROT'en.