Nu præsenterer 92 kommuner deres planer for at gøre Danmark grønnere i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune.

Nogle kommuner lader skoven stå urørt og bevarer gamle træer som levesteder for svampe, insekter, flagermus og fugle. Andre udnævner naturambassadører og sætter biodiversitet på skoleskemaet.

Det er eksempler på de mange vilde tiltag, som 92 kommuner er i fuld gang med at udtænke og udrette i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune. Her har kommunerne i deres grøn-bøger løftet sløret for, hvad de vil arbejde med under konkurrencen, skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt vildt, at 92 kommuner er med i konkurrencen og kæmper for at skabe plads til den vilde natur - både fysisk og i danskernes bevidsthed. Sammen kan vi gøre en forskel for de tusindvis af plante- og dyrearter, der lige nu er truet af den krise, naturen står i. Derfor er det afgørende, at vi får vild natur og biodiversitet på dagsordenen, siger miljøminister Lea Wermelin.

Øget biodiversitet

Derfor tager miljøministeren nu ud i landet for at se og høre om nogle af de vilde projekter, kommunerne arbejder på. Den 10. maj går turen til Svendborg, Sorø og Brøndby, hvor kommunerne vil præsentere nogle af deres idéer til at skabe bedre levevilkår for biodiversiteten og den vilde natur.

- Idéerne her viser jo, at man kan give naturen en hjælpende hånd på mange måder. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Jeg er spændt på at komme rundt i Danmark og besøge kommunerne for at se, hvad de er i gang med, og jeg håber, deres vilde idéer kan inspirere på tværs af kommunegrænser og borgere, siger miljøminister Lea Wermelin.