Ny plæneklipper fra Makita kører op til fem kilometer i timen.

Med foråret kommer græsset, og med græsset kommer plæneklipperne. Og til det formål lancerer Makita nu en ny batteridrevet plæneklipper, der ikke bare er lydsvag og hurtig, men som også er velegnet til større arealer.

Den nye Makita LXT DLM532Z drives af to 18V 6,0Ah LTX-batterier, men kan monteres med fire batterier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den nye plæneklipper er en smule anderledes, da den kan forsynes med fire batterier. Den kører kun på de to, så det betyder, at hvis man løber tør for strøm under arbejdet, så slår man bare over på de to andre og kører videre, siger Anders Iversen, Product Manager hos Makita Danmark.

Maskinen kan køre 40 minutter på en opladning, men fordi klippebredden er på 53 centimeter, betyder det, at den er velegnet til større arealer på op til 2.300 kvadratmeter.

- Man slår væsentligt mere græs med den her maskine, idet klippebredden er på 53 centimeter, hvilket betyder, at man når temmelig langt på de cirka 30 minutters arbejde, som de to 18V-batterier leverer, fortæller han.

rich-media-2
Den nye Makita LXT DLM532Z er vejrbestandig og ekstra beskyttet mod støv og vand. Pressefoto.

God hastighed

Plæneklipperen har 10 positioner til klippehøjden, der går fra 20 til 200 millimeter. Den er vejrbestandig og ekstra beskyttet mod støv og vand, og den kommer med polstret greb og let foldbar ramme.

Hvis man er vant til at slentre stille og roligt efter en plæneklipper, så kan man selvfølgelig også det, da Makita LXT DLM532Z har variabel hastighed, men hvis man gerne vil have overstået arbejdet i en fart, så er det bare at give fuld knald og forsøge at holde trit med de fem kilometer i timen, som den kan løbe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en rigtig fornuftig hastighed sammenlignet med mange andre plæneklippere, der ofte ligger på de 3,5 kilometer i timen. Ved den langsommere hastighed kommer man tit til automatisk at skubbe på, men det gør man ikke her, hvor det handler om at følge med, siger Anders Iversen.