Den unge danske virksomhed Unicontrol har indgået en samarbejdsaftale med Aarsleff, der kan bane vejen til udlandet for den hurtigvoksende fynske virksomhed.

Landets største entreprenørselskab, Per Aarsleff A/S, har indgået en aftale med det fynske Unicontrol om levering og udvikling af maskinstyringssystemer til koncernens mindre og mellemstore gravemaskiner.

- Vi ser Unicontrol og teamet bag som en spændende løsning for maskinstyring med 3D-løsninger, i vort tilfælde til maskiner med svingbom. Prisen er fornuftig, og de har været firstmovers på området for mindre og mellemstore maskiner. Især på vores mellemstore 8-tons maskiner, hvor der ofte er skiftende førere, er løsningen meget attraktiv og et ganske brugervenligt system til disse opgaver, siger Bo Mikkelsen, der er maskinchef i Aarsleff-koncernens bygge- og anlægsaktiviteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pris og maskine skal passe sammen

- Vi har længe ledt efter et system, der passer ind på de mindre og mellemstore gravemaskiner. De systemer, vi bruger på de store maskiner, er for dyre og komplicerede til de lidt mindre maskiner. Systemet fra Unicontrol passer derimod perfekt, fordi det er nemt at installere, og det er overkommeligt i pris. Det er tillige nemt og hurtigt for maskinføreren at lære at bruge, selv i de tilfælde, hvor han ikke har nogen forudgående erfaring med maskinstyring, og det er vigtigt i en travl hverdag, siger Frank Andreasen, der er maskininstruktør i Aarsleff-koncernen.

Hos Unicontrol vækker det selvsagt begejstring, at milliardkoncernen vil lege med den fortsat lille virksomhed.

- Det her er et kæmpe gennembrud for os. Det betyder, at vore produkter er anerkendt af en af de rigtig store entreprenørselskaber, og det kan løfte os op på et helt andet niveau, både herhjemme og internationalt, siger Ehsan Ekhlas, direktør i Unicontrol.