Opel er klar med deres anden elektriske varebil, og denne gang er det bilproducentens mindste udgave, som kommer på batteri.

Sidste år præsenterede Opel en elektrisk udgave af deres mellemste varebil, Vivaro. Nu følger Opels mindste varebil trop med navnet Combo-e. Hele modelprogrammet rummer tre størrelser, og den bliver helt elektrisk, når også Movano bliver lanceret i en elektrisk udgave.

Men tilbage til den lille.

Varerummet bliver 4,4 kubikmeter og får en lasteevne på 800 kg. Det er desuden muligt at få bilen med plads til fire passagerer plus chauffør.

Rækkevidden er op til 275 kilometer. Det selvfølgelig ikke nok til alle, men håndværkeres hverdag burde ikke kræve spildtid ved ladestationen, hvis man starter dagen med fuldt batteri.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

E-modellen tager en hel del udstyr og teknik med fra benzin- og dieselvarianterne. Her kan blandt andet nævnes træthedsassistent, skiltegenkendelse samt front kollisionsalarm med automatisk nødbremse. Et særligt anvendeligt system, når man kører varebil, er "Surround Rear Vision". To kameraer giver udsyn bagud og til siderne og sikrer, at cyklister og fodgængere bliver opdaget i tide, ved højre sving.

To størrelser

Opel Combo-e kommer i to længder. Den 4,4 meter lange Combo-e, der har en hjulafstand på 2785 mm, kan indeholde genstande på op til 3090 mm i varerummet. Den må lastes med op til 800 kg og varerummet rummer mellem 3,3 og 3,8 kubikmeter. Den må trække 750 kg.

Den 4,75 meter ekstra lange XL-variant har en hjulafstand på 2975 mm og en varerumsvolumen på op til 4,4 kubikmeter og indeholde genstande, der er op til 3440 mm lange.

En afgørende detalje for mange erhvervsdrivende er muligheden for at kunne læsse europaller ind af bilens bagende. Den store afstand mellem bilens bagerste hjulkasser muliggør dette, og Combo-e XL kan endda have to europaller placeret efter hinanden i bilens længderetning.

Opel Combo-e kan også bestilles som mandskabsvogn. Den er baseret på XL-varianten og kan rumme fire personer samt føreren af bilen, mens last eller udstyr er sikkert opbevaret bag skillevæggen. Takket være en lem i væggen, er det stadig muligt at transportere længere genstande.

Med 100 kW (136 HK) og 260 Nm moment fra den elektriske motor præsterer Combo-e, alt efter model, at accelerere fra 0-100 km/t på 11,2 sekunder, og topfarten er elektronisk begrænset til 130 km/t. Den har et regenerativt bremsesystem, der kan indstilles i to trin. Rækkevidden er afhængig af kørestil og gældende vejrforhold på 275 kilometer på en opladning. Batteriet er på 50 kWt og kan hurtiglades via en 100 kW ladestander til 80% kapacitet på cirka 30 minutter.

Det præcise lanceringstidspunkt er endnu ikke kendt for det danske marked.