Michal Dubicki fra Polen tog førstepladsen da Stihl Timbersports for første gang arrangerede Virtual European Championship 2020. Svenske Ferry Svan fik en fjerdeplads, og kom lige uden for podiet, mens norske Vebjørn Sønsteby placerede sig på niendeplads.

Det var en spændende og tæt konkurrence, som fans og Timbersports-atleter selv måtte følge søndag eftermiddag. Efter de tre runder var der kun en forskel på to point mellem den polske vinder, Michal Dubicki, og andenpladsen, Koen Martens, fra Belgien. Bronze gik til tjekken Martin Komárek.

- Jeg er meget glad for at blive kåret som Timbersports første virtuelle europæiske mester - det er en fantastisk følelse. Jeg er overvældet, men meget glad, siger vinderen Michal Dubicki.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Øksemanden", som Dubicki kalder sig selv, dominerede Underhand Chop og Standing Block Chop. I den tredje øksegren, det spektakulære og avancerede Springboard, var Martin Komárek hurtigst.

Sverige bedst i Norden

Ferry Svan, der trænede meget kondition og teknik inden konkurrencen, klarede sig godt og var næsthurtigst i to af de i alt seks discipliner. I Standing Block Chop var Ferry kun 0,29 sekunder efter vinderen Dubicki. Desværre var præstationen ikke nok til en podieplads denne gang, men resulterede i en fjerdeplads.

- Jeg har forsøgt at ramme topformen til konkurrencen og er generelt tilfreds med mine resultater. Det var anderledes, men meget spændende at se konkurrencen blive afgjort under udsendelsen, siger Ferry Svan.

I alt kom Ferry op på 51 point - kun 8 point fra vinderen. Den anden nordiske repræsentant, den norske Vebjørn Sønsteby, placerede sig på niendeplads. Efter de første tre discipliner Underhand Chop, Stock Saw og Standing Block Chop havde Vebjørn 13 point. Desværre viste det sig at betyde én placering fra at gå videre til anden runde.Gennemført under tilpassede forhold

Virtual European Championship 2020 erstattede det planlagte individuelle verdensmesterskab, som ikke kunne gennemføres på grund af Covid-19. Hver atlet har gennemført konkurrencedisciplinerne i sin hjemby i overensstemmelse med lokale restriktioner og strenge hygiejnekrav mellem 30. november og 10. december. Atleternes præstationer er blevet overvåget af officielle repræsentanter for Stihl Timbersports og er filmet. Videoer og tider er siden blevet samlet til gennemgang og godkendelse af sportens officielle dommere. Selvom atleterne allerede havde gennemført disciplinerne, blev resultatet ikke afsløret for dem eller resten af verden, før konkurrencen blev sendt søndag den 27. december.

2. Januar kommer der mere Timbersports action og konkurrence i verdensklasse. Kl. 14:30 sendes nemlig Virtual European Hot Saw Challenge på Facebook, Youtube og Twitch.tv.