Stihl vil være klimaneutral i Tyskland allerede i 2021. Koncernen planlægger også at øge energieffektiviteten med mindst 40 procent frem til 2030.

Stihl har fastlagt en plan med tiltag, som skal beskytte klimaet på kort, mellemlangt og langt sigt. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

- Vi er fast besluttet på, at Parisaftalens mål skal nås - at den globale temperaturstigning skal holdes på under 2 grader celsius. Et mål, som vi vil bidrage til via vores klimastrategi og supplerende klimabeskyttende aktiviteter, siger Dr. Michael Prochaska, som er bestyrelsesmedlem for HR og juridisk afdeling, hvis ansvarsområder inkluderer bæredygtighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I planen er der fokus på direkte og indirekte CO2-udledning, og fremover regner man med, at hele strømforbruget vil kunne dækkes med 100 procent grøn strøm. CO2-udledning, som ikke kan undgås på kort sigt, vil blive klimakompenseret via støtte til projekter med den internationalt anerkendte og uafhængige mærkning Gold Standard.

Tyskland går forrest

De første til at implementere klimastrategien er Stihl Tyskland, som genererer mest CO2-udledning i koncernen. I 2022 følger de øvrige produktionsanlæg i Østrig, Schweiz, Kina, USA, Brasilien og Filippinerne. Salgsvirksomheder rundt om i verden vil ligesom den i Sverige blive integreret løbende i perioden 2023 til 2028.

Ifølge Stihl er Norden også godt på vej. På Stihl Nordens hovedkontor i Stenkullen, uden for Göteborg, har man store ambitioner. Det er virksomhedens mål at blive en af de første klimaneutrale salgsvirksomheder i koncernen. I forbindelse med en udvidelse i 2019 blev der installeret omkring 1500 kvadratmeter solpaneler, og man er nu i færd med at kortlægge behovet og forudsætningerne for at tage næste skridt hen imod klimaneutralitet.

- Vi ved, hvad vi vil opnå, og analyserer nu, hvilke tiltag der er påkrævet. Vi er allerede et godt stykke på vej takket være solcelleanlægget. Ud over at vi i høj grad producerer vores egen, fossilfri energi, gør vi det også muligt for andre at vælge et mere klimavenligt alternativ. Nu er det tid til næste fase af vores bæredygtighedsarbejde, siger Kjell Svensson, som er administrerende direktør for Stihl Norden.

Solcelleanlægget i Stenkullen producerer omkring 50 procent af virksomhedens behov, og al overskydende energi sælges videre til kommunen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Koncernen undersøger desuden muligheden for reduceret udledning fra andre dele af leverandørkæden, som ligger uden for virksomhedens faktiske aktivitetsområde.