Corona har ikke lagt en dæmper på efterspørgslen af bæredygtige materialer til byggeriet, hvilket er en god forretning for den nordjyske trævirksomhed Keflico.

Grøn omstilling er en voksende tendens i byggeriet, og særligt interessen for miljøcertificeringer ser ud til at stige.

Det bemærker man både hos Green Building Council Denmark, som står for de DGNB-certificerede byggerier. Ligeledes viser tal fra den internationale mærkningsordning FSC også, at interessen efter bæredygtighedscertificerede produkter stadig er stigende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tendenserne mærker man i høj grad hos den nordjyske handelsvirksomhed Keflico, der har specialiseret sig i træ og træbaserede produkter til den træforbrugende industri samt de danske tømmerhandler og byggemarkeder.

I 2020 har virksomheden nemlig øget andelen af bæredygtigt FSC- og PEFC-certificeret træ til 68 procent af det samlede salg, og det er hele 18 procentpoint højere end virksomhedens målsætninger for 2020.

- Der er stigende interesse for bæredygtighedscertificerede materialer blandt vores kunder, og det er positivt, at vi - sammen med andre dygtige kræfter i branchen - kan bidrage til at understøtte den grønne omstilling, lyder det fra kommerciel direktør i Keflico, Camilla Hyldgaard Thomsen, som fortsætter:

80 procent certificeret træ i 2025

Selvom 68 procent er et yderst tilfredsstillende resultat for 2020, vil Keflico dog gå meget længere end det. Virksomheden offentliggør nemlig nu en ny indkøbspolitik med et ambitiøst mål om, at hele 80 procent af virksomhedens samlede salg og indkøb skal være enten FSC- eller PEFC-certificeret om bare fem år.

- Målet er kun muligt med forsat gode samarbejder med vores interessenter - og et pres på udviklingen fra flere forskellige aktører på tværs af branchen. Men også at endnu flere skovarealer i verden bliver certificeret, så vi også fremadrettet kan blive ved med at understøtte den voksende efterspørgsel efter bæredygtighedscertificerede produkter på en ansvarlig og attraktiv måde, siger Camilla Hyldgaard Thomsen og uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I den forbindelse er det afgørende, at vi får udbredt viden om træets mange egenskaber, og hvordan man kan udnytte disse egenskaber bedst muligt. På den måde kan vi skabe endnu flere bæredygtige løsning, som har de rette æstetiske men også tekniske kvaliteter, som passer til de pågældende projekter, slutter hun.