Før jernbanen mellem Fredericia og Aalborg kan elektrificeres, skal der fjernes en mindre skov - men den vil blive liggende til gavn for biodiversiteten.

Arbejdet med at elektrificere den 250 kilometer lange banestrækning mellem Aalborg og Fredericia er godt i gang. Og en del af arbejdet har været, at fjerne flere tusinde træer af sikkerhedshensyn. Det skriver DR.

Men hvor man oftest ville bortskaffe det døde organiske materiale, er det ikke Banedanmarks hensigt i dette tilfælde. I stedet efterlader man mellem 1500 og 3000 såkaldte ruintræer, der skal stå langs jernbanen og blive til hjem for insekter, dyr og svampe.

Og ruintræerne falder på et tørt sted for biodiversiteten i Danmark, mener seniorforsker i biodiversitet på Aarhus Universitet Rasmus Ejrnæs.

- Det grundlæggende problem er, at vi udnytter naturressourcerne så effektivt, at der ikke bliver nogen levesteder tilbage til de insekter, der ikke kan trives på dyrkede marker og dyrkede skove, udtaler han til DR og understreger, at han håber, at tiltaget skal ses som et led i en vedvarende strategi for Banedanmark, da det ellers vil have effekt som en dråbe i havet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce