Til næste sommer får Ishøj en kunststi, som vil strække sig fra Ishøj Station til Arken. Stien skal give borgere og museumsgæster en kunstoplevelse - også uden for museet.

Ishøj Kommune, foreningen Realdania og kunstmuseet Arken har i samarbejde netop taget første spadestik til anlæggelsen af en helt ny attraktion i Ishøj: Kunststien Arkenwalk. Det skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Den 2,2 kilometer lange sti skal løbe fra Ishøj Station til Arken og er udviklet af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Hein.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Arkenwalk er et spændende projekt, som vi har arbejdet på i en årrække, så det er en stor glæde for mig, at vi nu kan komme i gang med anlægsarbejdet. Der er tale om et nytænkende projekt, som vil blande kunst og landskabsarkitektur og både vil gøre Ishøj til et mere sanseligt sted for vores borgere og i højere grad sætte Ishøj på landkortet for besøgende, siger borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp.

Skal binde byen sammen

Arkenwalk har dels til formål at binde Ishøj sammen som natur- og kunstby - og dels at gøre det lettere og mere attraktivt for borgere og museumsgæster at vandre eller cykle fra Ishøj Station til kunstmuseet.

Selve stien vil begynde ved Ishøj Station og slange sig igennem en trafikeret stationsforplads, et beboelsesområde med lejligheder, en tunnel og et roligt villakvarter, før den ender ved en naturskøn strandpark.

- Arkenwalk er et interessant by- og landskabsprojekt, hvor landsskabsarkitektur og kunstoplevelse skaber attraktion og bykvalitet i en forstadsby, som er anlagt og udbygget i perioden fra 60'erne til 70'erne. Jeg ser meget frem til, at vi nu endelig kan realisere projektet, som på meget fin vis sætter fokus på de grønne områders betydning i byerne og værdien af det kunstneriske og legende i et travlt hverdagsliv, siger programchef i Realdania, Astrid Bruus Thomsen.

Anlæggelsen af stien går i gang sidst i oktober og skal udføres af entreprenøren Malmos A/S.