Tirsdag blev OKNygaard officielt en del af idverde, som er Europas største anlægsgartnergruppe.

En af landets største anlægsgartnervirksomheder har med et slag opgivet selvstændigheden og har ladet sig opkøbe af britisk baserede Idverde.

Det betyder, at OKNygaard sammen med Malmos nu udgør Idverde Danmark, som dermed er Danmarks absolut største anlægsgartner, siger Hervé Lançon, CEO, Idverde group.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ole Kjærgaard, der er administrerende direktør i OKNygaard, glæder sig over salget og ser det som et helt naturligt skridt i bestræbelserne på at skabe en anlægsgartnerkoncern, som kan matche markedet, efterspørgslen og samtidig stå som en stærk grøn partner i anlægsmarkedet og ikke mindst som en faglig kompetent driftspartner.

- OKNygaard og Idverde Danmark er enige om, at landskaber, grøn drift, klimavenlige byer, biodiversitet, grønne tage med videre udgør hovedingredienserne i visionen om at skabe et grønnere og mere klimavenligt Danmark. Der er utallige krav til nutidens klimaløsninger og grønne byrum. Her ser vi et kæmpe potentiale i en mere totaløkonomisk tænkning, hvor anlæg og drift kombineres fra starten af opgaven, udtaler Ole Kjærgaard

Hele pakken

Kunderne får med ét adgang til Idverdes samlede viden og kan trække på kompetencer fra fem forskellige lande. Medarbejderne får tilsvarende mulighed gennem Idverdes interne uddannelser og nye karriereveje på tværs af landegrænser.

Synergierne venter Ole Kjærgaard sig meget af. Kunsten bliver at finde balancen mellem at være både lokal og landsdækkende.

- Vi kan som en af ganske få arbejde både helt lokalt, men samtidig håndtere landsdækkende aftaler - som eksempelvis DSB og Ørsted. Med Malmos som søsterselskab dækker vi alle typer af anlægsopgaver - ikke bare under, i og på jorden, men også på vægge og tage. Og så er vi i stand til at pleje og vedligeholde dem. Vores mål er fortsat at kunne levere hele pakken - lokalt og i hele landet, udtaler Ole Kjærgaard om fremtiden for OKNygaard.