En ny opstregningsrobot kannibaliserer sit eget marked ved at halvere omkostningerne sammenlignet med dens forløber. Til gengæld udvides markedet betragteligt.

TinyMobileRobots udvikler, producerer og sælger robotter til opmåling og opmærkning af sportsbaner og vejanlæg. Hidtil har kunderne, der tæller sportsklubber, kommuner, lufthavne og store entreprenørselskaber, kun haft en enkelt opstregningsrobot at vælge imellem. Det ændrer sig nu, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Selskabet har nemlig løftet sløret for en ny robot, der sammenlignet med selskabets egen - og konkurrenterne på verdensmarkedet - skærer mere end halvdelen af prisen på en robot.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge TinyMobileRobots betyder det en demokratisering af markedet, fordi det nu også bliver prismæssigt tilgængeligt for små sportsklubber verden over at investere i en opstregningsrobot.

Overhaler storebror

Den eksisterende TinyLineMarker Pro har på få år erobret en stor del af markedet i blandt andet Danmark, England og USA, og dens kapacitet egner sig bedst, hvis man har mere end 10 sportsbaner.

TinyLineMarker Sport bygger videre på den samme nøjagtige teknologi, men er lettere og har kun en halvt så stor malingskapacitet, der dog rækker til en hel sportsbane pr. opfyldning. Derfor er TinyLineMarker Sport netop tiltænkt klubber og skoler, som har mindre end 10 baner. Dette hænger også sammen med robottens hastighed ved opstregning

Pro-modellen opstreger således en fuld fodboldbane på 20 minutter, mens den lille nye Sport-model bruger 27 minutter. Til gengæld er prisen så lav, at den givetvis vil æde en del af TinyMobileRobots eksisterende marked.

- Denne lancering bliver en af dem, hvor vi om måske et år ved, om det var en god idé eller en mindre god idé. For vi kannibaliserer på en stor del af vores eget marked. Til gengæld er prisen nu nede i et niveau, hvor vi med ét åbner et markant større marked verden over - med næsten den samme funktionalitet i robotten. Strategien er således, at vi med den her nye satsning flytter så store markedsandele og åbner helt nye dele af markedet, at vi samlet set sætter en stor streg under vores toneangivende position på markedet, siger Jens Peder Kristensen, administrerende direktør i TinyMobileRobots.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opstregninger sker via selskabets app, hvori man kan gemme klubbens baner.