I dag stimler hele juletræs- og pyntegrønts-branchen sammen på Fyn til messe.

Der hersker ingen tvivl om, at julen igen i år falder 24. december, men rigtig mange andre ting har været anderledes i 2020. Det gælder også for Langesømessen.

- Vi har en del nye udstillere på årets messe. Samtidig er der nogle af vores velkendte udstillere fra udlandet, som ikke har ønsket at komme i år. Det er udstillere fra Tyskland og Norge. Men fordi der er kommet nye til, har vi det samme antal udstillere som i andre år. Det er vi rigtig glade for, fortæller direktør for Langesømessen og formand for Langesø Fonden, Hans Berner. Afbuddene fra udlandet er formentlig en engangs-forteelse. Årsagen er smitterisikoen ved coronavirus, men ingen har givet udtryk for at de vælger Langesømessen fra fremadrettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jule-picnic på menuen

Folkene bag messen har forsøgt at gå en ekstra mil i forhold til at holde densiteten og nede på det cirka 10 hektar store messeområde.

- I år vil der ikke være buffet som i andre år. I stedet vil man få en picnickurv, som kan nydes på pladsen. Det giver mulighed for at holde afstand, hvilket er vanskeligt ved en buffet, siger direktøren. Han påpeger, at messen er omfattet af de samme regler, man kender fra en shoppetur i et storcenter. Derfor vil stierne på Langesømessen også være mærket op og opdelt.

I øjeblikket arbejdes der på at få alle enderne til at nå sammen til 3. september. Det kræver en indsats, men den er det værd.

- Personligt glæder jeg mig bare over, at vi kan holde Langesømesse med god tilslutning. Det er en fast tradition, men i år har været et mærkeligt år, siger Hans Berner, der mærker en stor lyst i branchen til at stikke hovederne sammen på Fyn. Folk vi gerne ud at vise deres produkter, men har ikke kunnet. Desuden er Langesø et sted, hvor man plejer sit netværk, deler erfaringer og får en fornemmelse af markedet.