Begrænsningen på fire etager for træbygninger er væltet i København, som gør klar til at skyde til vejrs.

KØBENHAVN: I dag er der ikke mange træbygninger i København, som rager mere end tre-fire etager op mod skyerne, men det står foran en snarlig ændring.

- Inden for de seneste 14 dage har vi behandlet det brandtekniske notat sammen med brandmyndighederne. Tidligere har det være restriktiv at bygge i højden, men nu bliver det muligt at bygge op i 45 meters højde, såfremt de placeres i brandklasse 4, fortæller stadsarkitekt i Københavns Kommune, Camilla van Deurs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere har det være restriktiv at bygge i højden, men nu bliver det muligt at bygge op i 45 meters højde, såfremt de placeres i brandklasse 4.

Stadsarkitekt Camilla van Deurs, Københavns Kommune

I tillæg til de gode trænyheder vedtog Miljø- og Teknikudvalget i Københavns Kommune mandag aften (24. august) et nyt bæredygtighedsredskab.

- Det betyder, at kommunen går i dialog med bygherre om emner som cirkularitet, biodiversitet og frivillige tiltag. Man vil blive spurgt til, hvordan byggeriet bidrager til den overordnede plan for byen, siger stadsarkitekten.

Store drømme for fremtiden

Hovedstaden har i øjeblikket flere interessante træprojekter på vej blandt andet i Tingbjerg og Vejlands Kvarter på Amager Fælled, hvor et område på 219.000 kvadratmeter med træ som det altoverskyggende byggemateriale er under udvikling.

- Vi har store projekter på vej, og vi vil få en masse erfaringer. Vi vil oparbejde en eksempelsamling, som skal give idéer til den fortsatte udvikling, siger Camilla van Deurs.

Nogle gode, danske erfaringer kan forhåbentligt skubbe til udviklingen, så Danmark kan begynde at sammenligne sig med lande som Sverige, Norge og Østrig, når snakken falder på trækonstruktion og anvendelse af træ i byggeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange øjne vil være vendt mod Danmark, når København i 2023 får status af UNESCO World Capital of Architecture. Når det sker, håber Camilla van Deurs, at Danmark kan præsentere sig fra sin bedste, grønneste og mest trævenlige side.

rich-media-4
Stadsarkitekt i Aarhus, Stephen Willacy, tog deltagerne med på en foto-tur rundt i Aarhus og det øvrige Jylland. Efter de to stadsarkitekters oplæg, var der sprøgsmål fra salen. Foto: Hans-Henrik Lærke.