Det Viborg-baserede firma Green Chip har foreløbig kunnet krone tre års arbejde med leveringen af sin første flishugger til AB Skovservice. Leveringen skete den 3. august til indehaveren af AB Skovservice Carsten Villadsen.

Maskinen vil dog tage sig en pause den 3. september, hvor den udstilles på Langesømessen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kaj Poulsen, der er medejer af Green Chip, fortæller, at der er god interesse for flishuggeren, og at der er også kontakter til udlandet.

Jan Troelsen har en fortid i Silvatec Skovmaskiner, hvor han har været med til at producere i alt 45 flishuggere.

Maskinen er da heller ikke ukendt i Danmark. Green Chip er nemlig rejst på grundlaget af det hedengangne Silvatec Skovmaskiner, der solgte modellen Silvatec Grane. Kaj Poulsen skønner, at der i dag er en bestand på mellem 25 og 30 af disse maskiner.

Aldrende maskiner

Eftersom disse huggere er aldrende maskiner, vurderer Kaj Poulsen, at der er et fremtidig marked for en ny generation af maskiner, der er bygget efter de samme tegninger med mange af de samme komponenter.

Således er boogie, chassis og kabine leveret af den tyske maskinproducent HMS, og tegningerne med alle rettigheder er i ejerskab af Green Chip.

De nye huggere fremstilles i samarbejde med Euromatic i Viborg, som i øvrigt er den virksomhed, som i de seneste ti år har stået for reparation og service af den danske bestand af Silvatec Grane-huggere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Euromatic beskæftiger seks svende og en lærling. Virksomheden ejes af Poul Thuesen og dennes sønner Timmo og Nikolaj. En af Euromatics øvrige medarbejdere, Jan Troelsen, har i øvrigt en fortid i Silvatec Skovmaskiner, hvor han har været med til at producere i alt 45 flishuggere.