Som et forskningsprojekt vil NCC sammen med Loxam forsøge at erstatte dieseldrevne maskiner med eldrevet, emissionsfrit maskinel på deres hidtil største renoveringsopgave for næsten 700 millioner kroner, bestående af 503 gårdhuse for Albertslund Boligselskab.

Større maskiner på ren batterikraft er endnu meget nyt på markedet, og der er meget lidt reel brugserfaring at trække på. Det ligner et oplagt alternativ til de nuværende brændstofdrevne maskiner, men erfaringerne i praksis er beskedne. Derfor skal maskinerne nu afprøves i praksis med et større forsøg. Det skriver Loxam i en pressemeddelelse.

Til dette projekt benytter Loxam også viden fra deres udenlandske netværk, hvor især Loxam i Holland har erfaring fra lignende projekter. Håbet er, at forsøget skal give NCC og Albertslund kommune en byggeplads med primært emissionsfrie arbejdsmaskiner, som de første i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med den store renovering af Afdeling 4 Nord og 4 Syd i Albertslund bliver gårdhavehusene energioptimeret og bragt op til nutidens boligstandard. Den omfattende renovering vil give hele boligområdet et betragteligt kvalitetsløft.

Mod nye højder

Ud over denne store forbedring af lokalområdet glæder Albertslunds borgmester sig også over, at kommunen kan være den første i Danmark, der huser så stort et byggeprojekt der primært anvender emissionsfrie arbejdsmaskiner.

- I Albertslund Kommune har vi store ambitioner på miljø- og klimaområdet, derfor er det også vigtigt for os, at et større renoveringsprojekt i kommunen kan være med til at bane vejen for et mere klimavenligt byggeri. Vi vil gerne være med til at bringe bæredygtighed til nye højder og et oplagt sted at sætte ind er byggeri, siger Borgmester Steen Christiansen og hilser dermed NCC og Loxam velkommen.

Velkomsten varmer hos Loxam.

- Det er en banebrydende aftale, som vi er meget glade for at have i hus. Vores branche taler meget om at byggeriet skal være fossilfrit og der er også en del fokus på klimavenlige arbejdsmaskiner. Men NCC og Loxam sætter nu handling bag ordene, siger Salgs- og Marketingdirektør Nick Roensner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Baner vej for hele byggebranchen

Hos NCC ser man store perspektiver i det forestående forsøg.

- Aftaler af denne type er vigtige for hele byggebranchen, fordi vi på den måde har mulighed for at blive klogere på brugen af maskiner med en mindre miljøbelastning. Byggebranchen står for ca. 40 procent af CO2 udledningen, og NCC har en reel mulighed for gennem sin indkøbsvolumen at præge hele branchen, udtaler Kristian Andersen, NCC.

Efterspørgslen på bæredygtigt byggeri fra centrale bygherrer og investorer er stigende. Af samme grund er det vigtigt at vende blikket mod emissionsfrie maskiner.

- Der er flere fordele ved at vælge eldrevne maskiner. De støjer mindre, hvilket er en stor fordel for vores medarbejderes arbejdsmiljø. Det er naturligvis også en fordel for borgerne, som bor i nærheden af byggepladsen. Det gør det endda muligt at arbejde om natten i tætbefolkede områder, og dermed forkorte byggeperioden, tilføjer Kristian Andersen.

Stor pengepung forpligter

Med sit seneste opkøb af Ramirent er Loxam blevet Europas største inden for materieludlejning og nummer tre globalt. Koncernen har dermed den finansielle styrke til at investere i fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Investering i de kommende klimakrav er voldsomt udfordrende for vores kunder, og det er præcis her, vi kan tilbyde vores partnerskab. Som Europas markant største udlejer, og en af verdens absolut største, er det næsten vores pligt at være den foretrukne partner, som støtter og udvikler kundernes forretning, udtaler administrerende direktør Carsten Hoeck og tilføjer:

- Vi investerer et trecifret million beløb i nye maskiner og den største del af disse maskiner er emissionsfrie maskiner, og maskiner som understøtter kravene om miljørigtighed og kravene til at øge sikkerhed. Så vi er rustet til at møde den kommende efterspørgsel vi forventer fra byggebranchen de kommende år.