Maskiner A/S melder om et stærkt første år, hvor virksomheden blandt andet er blevet fremhævet af Yanmar-toppen som et eksempel til efterfølgelse.

Masser af travlhed og maskiner i en lind strøm ud til kunderne. Sådan kan det første år kort sammenfattes, efter at Maskinhuset og Stemas i fjor gav hinanden håndslag på at skabe et nyt, fælles selskab som dansk importør og forhandler af Yanmar-entreprenørmaskiner.

- Vi har oplevet stor begejstring for det nye, fælles selskab og fantastisk opbakning fra trofaste kunder både hos Maskinhuset og Stemas. Hele vejen rundt har man taget godt imod, at vi stadig er de samme med de samme maskiner og flere til, men bare med et nyt brand, siger direktør Lena Brohus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Godt maskinnavn

- Vi kan tydeligt se, at Yanmar er et rigtig godt maskinnavn for alle de professionelle brugere. Konstruktionen med Maskiner A/S som importør af Yanmar i Danmark og Stemas fortsat som salgs- og servicepartner fungerer. Det har udmøntet sig i et særdeles succesrigt år med salg af rigtig mange Yanmar-maskiner, siger salgschef Tommy Bergmann.

Siden den nye konstruktion faldt på plads for et år siden, har der været travlhed såvel i hovedafdelingen i Lund ved Horsens og i den sjællandske afdeling med både serviceværksted og udstilling i Slagelse. Det samme er tilfældet hos Stemas-hovedkvarteret ved Hadsten og i afdelingen i Køge. Med omkring 150 maskiner tegnede Stemas sig i øvrigt for en af årets største maskinhandler til GSV.

Tillige har Maskiner A/S to eksterne forhandlere, som både tager sig af salg og service af Yanmar. Nemlig firmaet Karsten Svenningsen Maskiner i Roslev nord for Skive, og WJ Maskinservice i Nørresundby.

Stolthed hos Yanmar

- Der har været et forrygende samarbejde mellem to firmaer, som tidligere var konkurrenter, men nu forenedes i et nyt firma. Vi véd, at hele konstellationen er den opgave, som Yanmar er gladest for at have løst i Europa. Det er vi lidt stolte over, siger Lena Brohus.

Da Maskiner A/S præsenterede sig selv som Danmarks nye Yanmar-importør ved et stort åbent hus-arrangement i Horsens, troppede hele den internationale Yanmar-top da også op for at være med. Blandt dem også Yanmar-CEO Giuliano Parodi, som erklærede sig nærmest lamslået over, hvad han så i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den nye danske importør står som et lysende eksempel for alle vores forhandlere internationalt. Måske skal vi invitere alle vores forhandlere fra hele verden en tur til Horsens for at se, hvordan det skal gøres, sagde Giuliano Parodi i den anledning.

Fra Schaeff til Yanmar

Da Yanmar for alvor rykkede ind den 1. marts i fjor, forsvandt mærkenavnet Schaeff. Men ikke mere, end at Maskiner A/S fortsat servicerer mange Schaeff-maskiner og også er fuldt leveringsdygtig i reservedele.

- Der har været stor aktivitet på vores demo-areal, og ofte er det gamle Schaeff-kunder, der lige skal prøve en eller flere Yanmar-maskiner. Komfort, kvalitet og performance i Yanmar har været en øjenåbner for mange, som har haft adskillige års fortid med Schaeff, siger Tommy Bergmann.

Salgschefen har i øvrigt dokumentationen i orden, når han fortæller om en succesrig overgang fra Schaeff til Yanmar.

- Vi kan se sort på hvidt på salgstallene, at vi har solgt flere Yanmar-maskiner, end vi solgte af Schaeff året før, siger Tommy Bergmann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Storfamilie

Som dansk Yanmar-importør er Maskiner A/S medlem af noget, der mildt sagt må betegnes som en storfamilie. Den japanske maskingigant har omkring 22.000 ansatte på verdensplan.

- I øjeblikket har vi 34 forskellige Yanmar-maskiner at byde på. Fabrikken udvikler hele tiden på såvel motorer som hydraulik og også nye maskiner. Yanmar er blandt verdens store motorproducenter med flere end 800.000 motorer om året. Vi véd, at vi også præsenteres for nyheder fra fabrikken her i 2020, siger direktør Lena Brohus.