Den engelske maskinproducent JCB har skruet ned for produktionen i England, fordi coronavirussen fra ramt kinesiske underleverandører. Nicolaisen & Larsen melder, at deres kunder ikke bliver påvirket af situationen.

Selvom engelske JCB har skåret arbejdsugen ned med fem timer for 4000 ansatte, kan den danske importør og forhandler, Nicolaisen og Larsen, berolige de danske kunder.

- De maskinordre, vi har inde i øjeblikket, er ikke påvirket af det, siger markedschef Dennis Faurby fra Nicolaisen & Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge markedschefen, er det produktionen af teleskoplæssere, som englænderne har svært ved at få nogle af komponenterne til fra underleverandører i Kina.

- Vi har ikke forsinkelser på de teleskoplæssere, vi har ordre liggende på lige nu. Det er et problem, som kan komme ude i fremtiden. Det er derfor, at JCB har sendt folk hjem nogle timer om ugen - fordi produktionshastigheden er sat lidt ned, siger Dennis Faurby.

Han forventer ikke, at det er noget, man overhovedet kommer til at mærke herhjemme.

- Det kan ske, hvis situationen fortsætter i to måneder eller lidt mere, at vi bliver påvirket på nye ordre. Vi har løbende dialog med JCB, siger markedschefen.

Fra denne uge har omkring 4000 JCB-ansatte fået forkortet arbejdsugen fra 39 til 34 timer. Ifølge flere engelske medier, blandt andet BBC, har producenten reageret på, at coronavirussen helt eller delvist har lukket kinesiske fabrikker ned. Nogle af dem leverer forskellige komponenter til JCB.