Træhandelsvirksomheden Keflico er blevet medlem af FSC International. Gennem medlemskabet håber de blandt andet at opnå indflydelse på udviklingen af udbud og efterspørgsel på tropisk træ.

Keflico har siden 2018 været medlem af FSC Danmark. Nu melder de sig ind i FSC International, der er FSC's internationale hovedorganisation - og det er der flere grunde til. For det første er det med udgangspunkt i, at FSC er en demokratisk organisation. Dermed har Keflico via deres medlemskab stemmeret på lige fod med alle andre virksomheder i det internationale økonomiske kammer. For det andet er Keflico en international virksomhed. De køber og sælger på mange forskellige markeder, derfor er det helt naturligt for dem at engagere sig i FSC International.

- Vi vil gerne være med til at præge udviklingen. Dels fordi FSC er så vigtig en del af vores forretning, men også fordi vi synes, at vi har noget at byde på, med den viden og position vi har i markedet. Konkret handler det blandt andet om, at udviklingen på efterspørgsel indenfor især tropisk træ har så meget fart på, at vi er bekymrede for, om udbuddet kan følge med, fortæller Kasper Kopp, salgs- og indkøbschef for træ i Keflico.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indflydelse på globale problematikker

Keflico har en global interesse i at forbedre biodiversitet og klimapåvirkning af skovdrift og transport. Mere specifikt håber de med deres medlemskab i FSC International at kunne påvirke udviklingen af mere certificeret skov i troperne:

- Vi bliver nødt til sammen med andre aktører i FSC at kigge på, hvordan vi bærer os ad med at få certificeret mere skov i troperne. Der er nogle forskellige barrierer, som er forskellige fra land til land, men hvor vi via kontakt med vores leverandører og andre aktører har noget detailviden om, hvad der skal til, siger Kasper Kopp.

rich-media-2
Keflico har været FSC-certificeret siden 2009 og medlem af FSC siden 2018. I løbet af 2020 når de i mål med deres indkøbspolitik fra 2016 om at halvdelen af alt købt og solgt træ skal have en bæredygtig sporbar oprindelse. Foto: Keflico.

Dele af træbranchen hænger i bremsen

Kasper Kopp oplever et blandet billede hos resten af branchen, når det kommer til miljøansvar. Der er aktører som rykker meget målrettet på bæredygtighed, FSC og klima. Og så er der en stor del som har en vent-og-se-holdning. Han opfordrer derfor flere til at melde sig ind i FSC International, ikke mindst fordi organisationen tilbyder NGO'er og virksomheder indflydelse på lige fod:

- Vi vil gerne sende et signal til flere om at søge international indflydelse. Vi har nemlig en fornemmelse af, at der er mange af vores kollegaer og kunder, som måske ikke tænker på FSC som en demokratisk organisation, der afholder en generalforsamling, hvorved man kan møde op og afgive sin stemme.

Keflico har været FSC-certificeret siden 2009 og medlem siden 2018. I løbet af 2020 når de i mål med deres indkøbspolitik fra 2016 om at 50 procent af alt købt og solgt træ skal have en bæredygtig sporbar oprindelse. Næste mål er at opnå 100 procent på tropisk træ i 2025.