Tøndermarsken er i disse år under store forandringer, det skyldes både klimaforandringer - og tilpasninger. Det første færdige projektforslag i Byrums- og klimatilpasningsplanen for Tønder Midtby er nu behandlet og godkendt.

Projektforslaget for træpromenaden og cirkelbroen ved Mølledammen er det første færdige forslag fra rådgiverteamet, der består af Effekt Arkitekter med underrådgiverne Envidan, Trafikplan og Jørgen Overby's Tegnestue.

Teamet står for den landskabsarkitektoniske opgave med at udforme Byrums- og klimatilpasningsplanen for Tønder Midtby, også kaldet Midtbyplanen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere regn og meget potentiale

Plane skal både være med til at løse problemer med stigende regnmængder og samtidig synliggøre midtbyens potentialer. Planen er en del af Tøndermarsk Initiativets seks projektspor og er udarbejdet i samarbejde med borgere og interessenter i byen. Den skal sikre nye byrum og fortællinger gennem nye oplevelser i Tønder.

rich-media-2
Byrums- og klimatilpasningsplanen for Tønder har i alt syv fokus områder. Skulpturhaven, Skibbroen, Gråbrødrekvarteret, Torvet, Gågaden, Aktivitetsbåndet langs Laurentiusstrømmen og derudover oplevelsesruter i bymidten. Illustration: Effekt arkitekter.

Netop de nye fortællinger er lykkedes rigtig godt for rådgiverne, mener Borgmester Henrik Frandsen, formand for partnerskabet i Tøndermarsk Initiativet:

- Jeg synes, der er blevet nikket til et både spændende og modigt projekt fra rådgiverne. Nu glæder jeg mig virkelig til at se skitserne blive til konkrete broer og promenader. Det kommer til at se fantastisk ud, det bliver en helt ny oplevelse at komme til Tønder, siger Henrik Frandsen.

Byrums- og klimatilpasningsplanen har i alt syv fokus områder i Tønder. Ud over Skulpturhaven er det Skibbroen, Gråbrødrekvarteret, Torvet, Gågaden, Aktivitetsbåndet langs Laurentiusstrømmen og derudover oplevelsesruter i bymidten. Den omhandler primært torve og pladser, gader og veje, parkeringspladser og passager samt gågaden og de grønne områder.