Partierne bag den nye finanslov har afsat 100 millioner kroner til en skovfond samt 20 millioner kroner til udlægning af urørt skov.

Som en del af klimatiltagene i finansloven for 2020 har regeringen og støttepartierne samt Alternativet valgt at oprette en skovfond. På finansloven afsættes der i 2020 100 millioner kroner til fonden.

Derudover arbejder regeringen på en model for fonden, hvor staten skal samarbejde med kommuner, erhvervsliv og civilsamfundet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fonden skal udgøre en legitim og troværdig modtager af frivillig finansiering til skovinitiativer og sikre, at både offentlige institutioner, erhvervsliv og civilsamfund får mulighed for at yde et bidrag til den fælles indsats for klimaet. Fondens aktiviteter kan blandt andet bestå i skovrejsning og udtagning af kulstofrig landbrugsjord, står der i finanslovsaftalen.

Urørt skov

Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er ligeledes blevet enige om at udlægge mere urørt skov på statslige arealer.

- Urørt skov skaber gode levesteder for dyr og planter og udlægning af urørt skov gavner biodiversiteten. Der afsættes 20 mio. kr. årligt fra 2020, står der i aftalen.