Byggeaffald fra Teknik og Miljøs affaldscenter er omdannet til fortovsfliser, som snart bliver lagt på en 500 meter lang strækning langs Lisbjerg Bygade. Der er tale om et pilotprojekt, der skal teste flisernes holdbarhed.

Når en uofficiel skolesti i Lisbjerg nord for Aarhus skal flyttes ned og løbe parallelt med Lisbjerg Bygade, benytter kommunens Teknik og Miljø muligheden for at teste en ny type fortovsfise, som er produceret specielt til Lisbjerg.

Flisen er bygget op af knust beton fra kommunens affaldscenter, og bliver lagt som et pilotprojekt på de 500 meter skolesti langs bygaden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi stiller store krav i vores udbudsbetingelser til kommende investorer og developere, så Lisbjerg bliver en bæredygtig by. Med de nye fortovsfliser af lokale genbrugsmaterialer, går vi selv forrest og viser det gode eksempel, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V).

Hvis flisen består vintertesten med sne og frost, vil Teknik og Miljø undersøge muligheden for at lægge den særlige flise på flere nye fortove i Lisbjerg.

Projektet er en del af indstillingen om byggemodningsarbejder, som byrådet vedtog på dets møde i går.