Bassiner og kanaler, der skal sikre mod oversvømmelse, kan bygges både flot og funktionelt. Det er torvet i Ringsted et rigtig godt eksempel på.

På torvet i Ringsted er der bygget bassiner og kanaler i granit, der skal forhindre oversvømmede kloakker og kældre, når store regnskyl rammer byen. Torvet er samtidig indrettet på en måde, så det til daglig kan bruges som samlingspunkt for borgerne. Der er blandt andet lavet indbyggede bænke rundt om bassinerne og plantet nye træer. Som bygherre på det nye torv er det Ringsted Kommune, der vinder prisen.

- Det nye torv illustrerer, hvordan man kan udføre brolægningsarbejde af rigtig høj kvalitet, der samtidig er nytænkende og inspirerende. Det er et spændende projekt, hvor der både er indtænkt klimasikring, æstetik og sociale aktiviteter. Et meget flot og vellykket arbejde, siger sektionskonsulent for Brolæggerlauget i Dansk Byggeri, Mikael Mortensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En stor del af tovet er belagt med genbrugte granitfliser. Og der er tænkt over detaljerne på det nye torv.

- For eksempel er torvets køreareal belagt med granitbrosten i samme farve som de fliser, der er lagt på opholdsarealerne. På den måde bliver der skabt en flot sammenhæng på torvet, siger Mikael Mortensen.

Det klimasikrede torv er tegnet af Gehl Architects, mens Rambøll har stået for projekteringen. Belægningerne og vejene omkring torvet er udført af firmaerne Zacho-Lind og Arkil.

Der var to andre projekter med i et tæt opløb om prisen, nemlig pladsen ved Københavns Lufthavn, hvor der er lagt store specialfremstillede portugisiske granitsten og gågaden i Esbjerg i brændt granit, som skal lede tankerne hen på Vadehavet.